Smiley face
U kategoriji Blace, Kuršumlija, Politika, Poslednje Vesti, Žitorađa.

Narodni poslanik dr Darko Laketić: Predsednik Vučić i cela Vlada dolaze u petak u Prokuplje

Autor 7 okt 2018

PROKUPLJE- U Prokuplju će 12. oktobra, sa početkom u 10 sati, po prvi put u istoriji grada biti održana sednica Vlade Srbije. Ove sednice do sada su se održavale samo u najvećim gradovima Srbije, rekao je gostujući na televiziji Mostnet narodni poslanik u Skupštini Srbije dr Darko Laketić i dodao da je održavanje ove sednice jedno veliko priznanje za sve ono što je do sada urađeno u Prokuplju i što planira da se uradi u narednom periodu.

Nakon sednice, članovi Vlade će u prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića prisustvovati otkrivanju Spomen-parka Drugom pešadijskom puku “Knjaz Mihailo“, poznatom kao Gvozdeni puk kod Železničke stanice.

-Ovo je treći put kako predsednik Vučić u veoma kratkom periodu posećuje Prokuplje, što se do sada nije desilo u istoriji grada, izjavio je Laketić i istakao da se otkrivanjem ovog, kako je napomenuo, najlepšeg spomen-parka u našoj zemlji, obeležava stogodišnjica oslobođenja Prokuplja u Prvom svetskom ratu.

Spomen-park prostiraće se na površini od 6.300 kvadratnih metara. U sklopu parka nalaziće se dečije igralište, klupe i česma. Drvored će biti zasađen u najskorije vreme.

-Ministru prosvete Mladenu Šarčeviću predložiću da u planu poseta školskih ekskurzija uvrsti i posetu ovom parku iz razloga što malo đaka van našeg grada zna kakvi su bili junaci Gvozdenog puka. Poznato je da je to bio najodlikovaniji puk srpske vojske u Prvom svetskom ratu i da su mnogi dali svoje živote za slobodu koju danas imamo, rekao je Laketić.

On je podvukao da su dosadašnjim vrednim, strpljivim i napornim radom i angažovanjem, rukovodstvo lokalne samouprave i građani zaslužili da se jedna sednica Vlade održi u Prokuplju i da je zbog toga zamolio predsednicu Vlade Anu Brnabić da sednicu održi u Prokuplju.

-Ona je to sa zadovoljstvom prihvatila, znajući u kakvoj finansijskoj situaciji i dubiozi se nalazio naš ngrad pre nekoliko godina, a u kakvoj situaciji se nalazi sada, kaže Laketić.

Na sednici Vlade Srbije doneće se zaključak da se gradu Prokuplju prebaci zemljišta kod fabrike Hisar, koje će postati industrijska zona. Uređenje ove zone radiće se u nekoliko faza, a sredstva za ove namene opredelila je republička Vlada u iznosu od 500 miliona dinara. Da je grad postao prepoznatljiv kao veliko gradilište, govori podatak da su već dva potencijalna investitora zainteresovana za izgradnju proizvodnih pogona u ovoj zoni.

-Izgradnjom industrijske zone, koja će imati sedam delova, zaposliće se skoro svi radnici koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošnjavanje, ne samo u Prokuplju, nego i u drugim opštinama Topličkog okruga, ističe dr Laketić.

Govoreći o auto-putu, on napominje da sledećeg meseca počinje eksproprijacija zamljišta i da će Prokuplje imati dve petlje, jedna na ulazu u grad, a druga kod Industrijske zone. Sredstva za ovaj put obezbeđena su od Evropske unije i Republike Srbije.

Narodni poslanik je rekao i da se izgradnja zelene pijace kod Poljoprivredne škole odvija planiranom dinamikom i da će prva faza, a reč je o izgradnji i asfaltiranju prilazniog puta i parkirališta, biti završena u najskorije vreme. Vrednost ovih radova iznosi 50 miliona dinara. Ukupna vrednost projekata zelene pijace u iznosu od 200 miliona dinara obezbedila je Evropske investiciona banka i Ministarstvo
privrede.

Laketić je posebno govorio o izmeštanju bolnice u neiskorišćeni prostor Doma zdravlja.

-Zgrade bolnice izgrađene su početkom 20 veka. Vreme je učinilo svoje, tako da je neophodno izmeštanje. Taj proces će trajati četiri do pet godine. Realizacijom ovog projekta, Prokuplje i čitava Toplica dobiće jednu modernu, funkcionalnu i savremeno opremljenu zdravstvenu ustanovu sa stručnim i vrednim kadrom, istakao je on i podvukao da vrednost ovog projekta iznosi 2,5 milijarde dinara. Da se radi o velikoj cifri govori podatak da su ovolika sredstva vraćena u poslednjih nekoliko godina kao dug rukovodstva lokalne samouprave do polovine 2012. godine.

Govoreći o dobijanju statusa grada, Laketić naglašava da će se usklađivanje akata završiti u najskorije vreme i da će koristi od ove promene imati svi građani.

-Dobijanjem statusa grada iz Republičkog budžeta priliv sredstava će biti veći od 40 do 45 miliona dinara. Plate zaposlenima u gradskim službama biće veće, a rukovodstvo grada će odlučivati o investitorima, što do sada nije bio slučaj, izjavio je Laketić. Realizaciom mnogobrojnih projekata, zapošnjavanjem novih radnika standard građana će se podići na veći nivo.

-Zahvalio bih se svim građanima na strpljenju koje su pokazali predhodnih godina. Da je naš grad postao veliko gradilište vidi se na svakom koraku. Prokuplje će u narednom periodu biti ekonomski poznato i lepše mesto za život i rad, zaključio je narodni poslanik u Skupštini Srbije dr Darko Laketić.

(Izvor Most net)


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=86105

7 okt 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

15 komentara za “Narodni poslanik dr Darko Laketić: Predsednik Vučić i cela Vlada dolaze u petak u Prokuplje”

 1. revizor

  bajke.na kraju ni 10% ovoga neće biti urađeno.živi bili,pa videli.sve iste stvari obećavaju kako se približe neki izbori

 2. Boza

  Bogami Prokuplje napreduje u svakom pogledu ko je za to zaslužan građani će reći na sledećim izborima

 3. Kuršumličanin

  Poslaniče ti se poslanik cele Toplice pa poradi malo i za ostale opštine Topličkog okruga

 4. Inadžija

  Puste želje

 5. Anonimni

  Ovako kad čita čovek u Prokuplju će da potekne med i mleko. Nisam baš siguran ali čestitam Laketiću na upornosti da gore u Beogradu izbori nešto za naš kraj

 6. ljiljana

  Zaboravili ste na sva pplaninska sela a posebno na Pasjacu. Sramota

 7. Milena G.

  On je poslanik iz Prokuplja i normalno je da se bori za ovaj grad i Kuršumlija ima svog poslanika, a Žitoradje imalo i poslanika i državnog sekretara a i Blace, pa što neuradiše nešto nego kupiše stanove po Beogradu, a u skupštini neće da se jave za reč!

 8. miki

  A Crno Blace?!

  • QQ

   Imamo mi preca posla nego da se bavimo stvarima koja su u interesu naroda.A i ko ce sad kad nisu u punom sastavu.

 9. Trnavac

  Svaka cast na zalaganju da Prokuplje postane bolji i lepsi grad za nas. Znam da Dr.LAKETIC daje celoga sebe u Bg- u da nas grad bude prepoznatljiv . Mnogo od pomenutog je vec vidljivo u gradu a potvrda da nas postuju je i ova sednoca vlade koja ce se odrzati u Prokuplju. Samo napred poslanice narod Pk je uz vas.

 10. Vendetta

  Treba mnogo vise uraditi da bih narod ostao ovde i da bude jos vise dece. Jos jedan Leoni u Toplici bio bih spas za ceo kraj? Autoput koji treba biti sto pre. Poljopriveda treba da ojaca da narod u seli zivi od svog rada. I naravno zabrana kupovinu zemljista strancima.

 11. prokupcanin

  Od pocetka godine u gradu asfaltirali JEDNU JEDINU ulicu. A planirali su 4! Iako u gradu ima barem 50 neasfaltiranih ulica i barem 50 ulica u kojima je asfalt propao i zrele su za obnovu. Oni planirali samo 4, a uradili JEDNU! Zaista neverovatan rezultat. Da su namerno hteli manje da urade pitanje je da li bi im poslo za rukom. Da li predsednik drzave i premijerka znaju za to???

 12. prokupcanin

  Zaboravih da napisem: kada je bio u oktobru 2016, obecao je da ce biti zavrsen put do Ribarske banje i Zitnog Potoka i da ce dati 50 miliona za sredjivanje fasada zgrada po Prokuplju zato sto grad lici na Cernobil. Nista od ovoga nije uradjeno.

 13. beriljac

  I tako su živeli srećno do kraja života…..

 14. Mocard bonbone

  Blace je imalo svojih para da sve resi samo bez velike pomoci drzave a sve ode na opanke a opancar jos drma. Sramota

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up