BlaceDruštvoKuršumlijaPoslednje VestiProkupljeŽitorađa

Naš saradnik na prikazu sposobnosti Vojske Srbije „Štit 2022.“

„Lazar“, „Miloš“ i ostali

U Batajnici je održan prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Štit 2022.“ kome je prisustvovao naš saradnik Radovan Radovanović iz Sagonjeva.

-Još uvek se mogu videti izbledeli natpisi na bivšim i sadašnjim vojnim objektima “Zabranjeno snimanje i osmatranje”. To što je nekada napisano više ne važi jer vojne i osrtale tajne više nisu vredne. Sve se može videti sa neba “okom sokolovim”, zatim na internetu i društvenim  mrežama.

  

Po lepom vremenu, bilo je mnogo posetilaca iz svih krajeva Srbije a domaćini se potrudili da sve protekne u najboljem redu. Posetiocima je dozvoljeno da mogu sve viđeno da slikaju, da detaljno razgledaju i mogu da uđu u sva vozila, helikoptere i avione i da pomalo “šoferiraju”. Posebna požnja je posvećena deci jer se od njih očekuje da budu budući visokostručni i obrazovani vojni kadrovi za rukovanje najnovijom vojnom opremom i naoružanjem.

                                                                                                                                                                                                                                                                                     Posebnu pažnju zaslužuju; “Lazar –3  8 x 8”, “Miloš 4 x 4”, “Pancir-CI BV”,, “Nora-B-52 155mm”, “Mig-29 CM”, “Mi-35”, “X-145M” i mnogobrojna vojna tehnika i naoružanje. I ja sam poželeo da se malo provozam  u “Milošu 4 x 4” kao i najnovijim motorom BMV vojne saobraćajne policije, kao i nekada na Ibarskoj magistrali sa sličnim BMV-motorom prilikom regulianja saobraćaja. U pauzama, imalo se šta pojesti i popiti i kupiti suvenire ali faille su stolice i klupe. Nije se moglo sesti i odmoriti, za decu i stare za vreme dugotrajne šetnje i posmatranja vojne tehnike i naoružanja vojske Srbije.

( Posetilac  smotre Štit 2022,  Radovan Radovanović, Sagonjevo)

100% LikesVS
0% Dislikes
Back to top button