U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Nastavlja se akcija podele humanitarnih paketa najugroženijim Prokupčanima

Autor 4 jun 2020

PROKUPLJE- Volonteri i zaposleni Crvenog krsta Prokuplje ovih dana imaju pune ruke posla na podeli humanitarnih paketa sa hranom i brašnom kao i paketima sredstava za higijenu namenjenih najugroženijim građanima Prokuplja različitih socijalnih kategorija u cilju lakšeg prevazilaženja teške ekonomske situacije uzrokovane pandemijom korona virusa.

-Uovom periodu pomoć je obezbeđena za pripadnike romske nacionalnosti, porodice lošijeg materijalnog stanja ali i za građane koji ne ostvaruju pravo ni po kom osnovu na socijalnu pomoć, kazala je Marija Lazić iz prokupačkog Crvenog krsta.
Ovu pomoć građanima Prokuplja obezbedili su Stalna konferencija gradova i opština, Ministarstvo za rad,zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, lokalna samouprava i USAID.
-Nakon distribucije pomoći na seoskom području, gde su paketi uručeni romskim porodicama u Žitnom Potoku, akcija je nastavljena u gradskim naseljima Čerkez mahala, Mala Guba, Berilje i Carina, a narednih dana paketi će biti dostavljeni i svim ostalim građanima kojima je ova pomoć najpotrebnija, istakli su u prokupačkom Crvenom krstu.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=481970

4 jun 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up