U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Ne ljuti se čoveče

Autor 12 jun 2019

PROKUPLJE- Predškolska ustanova “Neven“ od prošle godine u svom programu ima i društvenu igru „Ne ljuti se čoveče“, u kojoj učestvuju predškolci, a koju realizuje na kraju školske godine.
Na veliku radost prokupačkih mališana, igra je realizovana bez ikakvih problema, a publika je nagradila aplauzom svaki dobar rezultat. Deca su naučila da bez ljutnje podnesu poraz i da sa osmehom nastave dalje, baš kao što će to morati i ubuduće, u svakodnevnom životu. Kroz ovu igru, moglo se videti njihovo držanje i ponašanje, ali i ono što su naučila, zapažala i osećala, tokom cele školske godine.

 

 

-“Ne ljuti se čoveče“ je valjda prva društvena igra sa kojom se sretne svako dete, a njena magija sačinjena od jednostavnosti, sposobnosti da se razvije takmičarski duh i odnos prema pobedama i porazima, čini da joj se i mnogi odrasli iznova vraćaju. Tim naše ustanove, pod nazivom „Zaštita dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja“, ovu igru uvrstio je u završni sadržaj i aktivnost, koja je i ovaj put uspešno realizovana, rekla je direktorka Predškolske ustanove „Neven“ Vesna Jovanović.
Na ovaj način, prema rečima Jovanovićeve, vaspitači pokušavaju da kod dece razviju posebne pozitivne veštine i osobine, kao što su istrajnost, tolerancija, poštovanje pravila. Mališani su upućeni jedni na druge u svojim saradničkim odnosima i sami izrađuju taktiku igre.
-Ovako negujemo i zdrav sportski duh i vrednosti koje treba da odlikuju sve naše mališane. Igra se odvijala bez ljutnje, a u njoj su svi podjednako uživali, i učesnici, i publika. Ljutnje nije bilo, pa je, na kraju, i ime pobednika ostalo u drugom planu, jer je osnovna misija ove igre ispunjena kroz dečju radost, osmehe i druženje, zaključila je direktorka Vesna Jovanović.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=467852

12 jun 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up