Smiley face
U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Nedelja solidarnosti: Crveni krst podelio garderobu siromašnima

Autor 28 sep 2018

KURŠUMLIJA- Crveni krst Kuršumlija sproveo je tokom meseca septembra niz aktivnosti sve u cilju pomoći najugroženijima i poboljšanja uslova života građana. Danas u okviru „Nedelje solidarnosti“ deljena je polovna garderoba ugroženom stanovništvu. Sekretar Crvenog krsta Radosava Mićović, naglasila je da je opština Kuršumlija jako razuđena opština ali da im je cilj da u narednom periodu obiđu sva ugrožena seoska domaćinstva. Aktivnosti su započeli podelom preko 1.000 paketa seoskom stanovništvu.

Radosava Micovic, sekretar Crvenog krsta

Pored aktivnosti u zgradi Crvenog krsta gde imaju 950 korisnika narodne kuhinje i gde svakodnevno pripremaju obroke, sekretar Crvenog krsta Kuršumlija Radosava Mićović ističe da će rad u narednom periodu bazirati i na terenu kako bi obišli sva udaljena a pritom ugrožena domaćinstva sve u cilju iskorenjivanja siromaštva.

-Podelili smo 1.020 paketa najugroženijem seoskom stanovništvu preko mesnih zajednica. To je pomoć koja se dobija jednom godišnje. Dobili su brašno, paket higijene i prehrambreni paket.  Danas povodom „Nedelje solidarnosti“ delili smo polovnu  garderobu- izjavila je za Topličke vesti, sekretar Crvenog krsta, Radosava Mićović.

 

Pored ovih aktivnosti, Mićović je pojasnila da su  učestvovali u akcijama „Bezbednost dece u saobraćaju“ u saradnji sa MUP-om i školama  i „Svetski dan srca“ u saradnji sa Domom zdravlja, jer njihov zadatak je i da doprinesu preventivnom delovanju kada je bezbednost i sigurnost dece i kada je zdravlje građanstva u pitanju.

Inače, do kraja ove godine imaju niz aktivnosti a naredna je „Borba protiv siromaštva i gladi“.

 

 

 

 

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=85605

28 sep 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up