U kategoriji Komentar, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Neki rade, neki šetaju lopatu

Autor 27 nov 2018

KURŠUMLIJA- Mesna zajednica Sagonjevo je i ove godine od naše opštine dobila skromnu novčanu pomoć za potrebe sela, prvenstveno za popravke opštinskog puta i ostalih nekategorisanih puteva kroz selo.
Malo duže je potrajalo, više od 40 dana, dok su opštinski službenici napisali šta i kako treba da se radi a po osnovu našeg predloga i zahteva.
Ove godine odabrali smo za izvođača radova PR “Tomovič” iz Kuršumlije, a po osnovu zajedničkog ugovora oni su svoj deo posla veoma dobro uradili, za 5-6 dana, i opravdano su zaslužili našu “Zahvalnicu”. Mi iz MZ smo zadovoljni, jer smo popravili najveći deo puteva u selu od skromnih para koje nam je opština Kuršumlija opredelila, i omogućili svima u selu da imaju pristup do svojih kuća. Verujemo da su i izvođači radova PR “Tomović” zadovoljni saradnjom u toku radne akcije sa meštanima sela Sagonjeva.
Seoska vlast, kmetovi sela, na izboru za MZ dobrovoljno su prihvatili tu funkciju i obavezu prema svom selu, ali u praksi nije bilo tako. Za vreme ovogodišnje radne akcije jedni su virili kroz prozor svoje kuće pored puta i samo gledali šta se to na putu radi, drugi su samo “šetali lopatu” po putu a treći su uradili sve ono što je bilo ugovoreno sa izvođačima radova za popravke puteva po celom selu.
A vozači iz našeg sela, posebno oni mlađi, posebna su priča. Vozikali su se za to vreme po seoskim putevima i dizali prašinu a nisu upotrebili ni mozak ni kočnicu kada su putem prolazili dok se radilo da da makar pitaju šta se to radi na putu i treba li kakva pomoć. Njima je to urođena mana, jer ih roditelji nisu dobro vaspitali, da se makar jave komšijama i radnicima dok nešto rade na putu u cilju popravke za bolje i bezbednije odvijanje saobraćaja.

Pročitajte i...  U Prokuplju prikupljeno 50 jedinica krvi

(Autor Radovan Radovanović)

Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
free online course
download samsung firmware
Download WordPress Themes Free
lynda course free download

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=88271

27 nov 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

4 komentara za “Neki rade, neki šetaju lopatu”

 1. Nenad Nikolić

  Sagonjevci brinu o svom selu. Na Crnoj čuki (1196 nmv) bio sam nebrojeno puta. Putevi kroz selo su za naše uslove perfektni. Veliki pozdrav za sve dobre ljude Sagonjeva, a poziv svima da bar jednom izađu na Crnu čuku, najlepši vidikovac Toplice.

 2. ha ha

  Pa to je tako od kad je veka i sveta

 3. Maks

  Nazalost takvi smo. Milsimo da smo najbolji a u stvari smo nevaspitani i neprosveceni. Posle se cudimo sto nas drugi ne vole.

 4. Korčagin

  Dobro evo i mi cekamo taj put da prodje kroz Orlovaci stize jos jedna zima. Spremili mestani i prase i jagnje i jare. a i pare…i cekamo..

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up