U kategoriji Komentar, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Neki rade, neki šetaju lopatu

Autor 27 nov 2018

KURŠUMLIJA- Mesna zajednica Sagonjevo je i ove godine od naše opštine dobila skromnu novčanu pomoć za potrebe sela, prvenstveno za popravke opštinskog puta i ostalih nekategorisanih puteva kroz selo.
Malo duže je potrajalo, više od 40 dana, dok su opštinski službenici napisali šta i kako treba da se radi a po osnovu našeg predloga i zahteva.
Ove godine odabrali smo za izvođača radova PR “Tomovič” iz Kuršumlije, a po osnovu zajedničkog ugovora oni su svoj deo posla veoma dobro uradili, za 5-6 dana, i opravdano su zaslužili našu “Zahvalnicu”. Mi iz MZ smo zadovoljni, jer smo popravili najveći deo puteva u selu od skromnih para koje nam je opština Kuršumlija opredelila, i omogućili svima u selu da imaju pristup do svojih kuća. Verujemo da su i izvođači radova PR “Tomović” zadovoljni saradnjom u toku radne akcije sa meštanima sela Sagonjeva.
Seoska vlast, kmetovi sela, na izboru za MZ dobrovoljno su prihvatili tu funkciju i obavezu prema svom selu, ali u praksi nije bilo tako. Za vreme ovogodišnje radne akcije jedni su virili kroz prozor svoje kuće pored puta i samo gledali šta se to na putu radi, drugi su samo “šetali lopatu” po putu a treći su uradili sve ono što je bilo ugovoreno sa izvođačima radova za popravke puteva po celom selu.
A vozači iz našeg sela, posebno oni mlađi, posebna su priča. Vozikali su se za to vreme po seoskim putevima i dizali prašinu a nisu upotrebili ni mozak ni kočnicu kada su putem prolazili dok se radilo da da makar pitaju šta se to radi na putu i treba li kakva pomoć. Njima je to urođena mana, jer ih roditelji nisu dobro vaspitali, da se makar jave komšijama i radnicima dok nešto rade na putu u cilju popravke za bolje i bezbednije odvijanje saobraćaja.

Pročitajte i...  Opština Blace u saradnji sa privrednicima pomaže penzionere sa najnižim primanjima

(Autor Radovan Radovanović)


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=88271

27 nov 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

4 komentara za “Neki rade, neki šetaju lopatu”

 1. Nenad Nikolić

  Sagonjevci brinu o svom selu. Na Crnoj čuki (1196 nmv) bio sam nebrojeno puta. Putevi kroz selo su za naše uslove perfektni. Veliki pozdrav za sve dobre ljude Sagonjeva, a poziv svima da bar jednom izađu na Crnu čuku, najlepši vidikovac Toplice.

 2. ha ha

  Pa to je tako od kad je veka i sveta

 3. Maks

  Nazalost takvi smo. Milsimo da smo najbolji a u stvari smo nevaspitani i neprosveceni. Posle se cudimo sto nas drugi ne vole.

 4. Korčagin

  Dobro evo i mi cekamo taj put da prodje kroz Orlovaci stize jos jedna zima. Spremili mestani i prase i jagnje i jare. a i pare…i cekamo..

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up