U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Nema opasnosti od poplava

Autor 15 maj 2019

PROKUPLJE- -Obilna kiša koja je proteklih dana pala u Prokuplju nije povećala vodostaj reke Toplice i njenih pritoka, saopštio je zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije Miroljub Paunović.

Kako ističe, zbog najavljenih padavina i pogoršane hidrometeorološke situacije, sve nadležne službe u gradu bile su u pripravnosti, kako bi se, u slučaju potrebe, blagovremeno reagovalo i zaštitili građani i materijalna dobra.

-Iako do sada nije bilo opasnosti od izlivanja rečnih korita, sve nadležne službe i dalje prate situaciju i spremne su da reaguju, kako bi naši građani i imovina bili zaštićeni. Vodostaj reke Toplice je ispod nivoa redovne odbrane od poplava i za sada ne postoji nikakva opasnost od poplava, izjavio je Paunović.

Pročitajte i...  Nezapamćen ulov na reci Toplici

On je takođe dodao da je kiša, koja je prethodnih dana pala, korisna za poljoprivredne useve i višegodišnje zasade.

-Imali smo period kada nije bilo padavina, zbog čega je u značajnoj meri bio ugrožen rast poljoprivrednih kultura, tako da je ovaj kišni period dobrodošao za poljoprivredne proizvođače, istakao je Miroljub Paunović.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466245

15 maj 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Nema opasnosti od poplava”

  1. Miroslav

    Sreća da nije palo previše kiše inače bilo bi isto kao 2014god,jer sem malo oko Prokuplja korito reke nije očišćeno ni dan danas, osim što su pokradeni trupci…

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up