FAM
Soko Banja

FAM
BlaceDruštvoKuršumlijaPoslednje VestiProkupljeŽitorađa

„Nemanjini dani“ ispunili sva očekivanja

KURŠUMLIJA- Šesti po redu Srednjevekovni festival „Nemanjini dani“, koji je danas završen u Kuršumliji, ispunio je sva očekivanja. Od radionice mozaika, izložbe domaće radinosti, preko pažljivo biranog kulturno – zabavnog programa, do demonstracije borbi vitezova i koncerta Slobodana Trkulje, sve je bilo u duhu srednjovekovne Srbije na zadovoljstvo velikog broja posetilaca.

Od 12 sati posetioci su mogli da vide veliki broj dece koja su radila mozaike. Zatim opremu srednjevekovnih  ratnikai izložbu domaće radinosti. Gudački kvartet „Dinamika music“  izveo je nekoliko kompozicija koje su bile nešto novo kada je muzika u pitanju.

Posle svečanog otvaranja i govora predsednika opštine Kuršumlija Vojimira Čarapića nastupio je najbolji haamonikaš Srbije, Kuršumličanin Nemanja Radosavljević, koji je pokazao zašto je pobedio na takmičenju Prva harminika Srbije – Sokobanja 2023. Zatim je izvedena predstava „Serbija – jeste i biće“a nakon nje nastupili su Hor crkve Svetog Prokokopija iz Prokuplja, polaznici Škole glume Narodne biblioteke u Kuršumliji i OKUD „Bata Lačković“ iz Kuršumlije.

Nakon muzičkog bloka održane su viteške borbe koje su privukle veliku pažnju i dece i odraslih. Čuvari tradicije prikazali su veliko znanje ali i snagu u pojedinačnim borbama a na kraju je demonstrirana borba dve grupe ratnika.

Na kraju sve je začinio koncert Slobodana Trkulje i Balkanopolisa.

Festival su organizovali Opština Kuršumlija, Turistička organizacija i Narodna biblioteka.

 

76% LikesVS
24% Dislikes

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ovu web lokaciju štiti Google reCAPTCHA - Politika privatnostii - Uslovi korišćenja zaštite

Pogledajte takođe
Close
Back to top button