U kategoriji Komentar, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Nepodnošljiva lakoća izbora!

Autor 29 jula 2018

PROKUPLJE- Do raznih privatizacija i ras(prodaja) i u Prokuplju je bilo mnogih divnih radnih mesta – po sistemu, ću se zaposlim – ništa neću radim.
Osim te filozofije koja prati nesavršeno ljudsko biće i dan danas, postojala je i kategorija cenjenih, zaštićenih činovnika, čije bi zaposlenje moglo da se tretira kao novogodišnji bingo.
Nije da oni nisu baš ništa radili, ali bilo ih je manje, i imali su status nezamenjivih.
I teško da može neko danas da zamisli scenu iz državne banke, kad stari “bankari” posle svađe sa klijentom (koji se tada nisu ni zvali tako), viče – Ja sad mogu da ti ne dam platu!!!
Ili u državnoj mreži trgovine, čuvenog “Trgoprometa” strah mušterija da uđu kod nekih “ozloglašenih” neprijatnih trgovkinja, koje bi na mušteriju još na vratima, dreknule – Šta bre opet oćeš baba!!!
Ponekog je bilo strah i da uđe u apoteku, da se ne zameri sa nekom posebno nervoznom apotekaricom državne apoteke, koje bi oštro reagovale sa – Ama čoveče, peti put ti kažem, već … !!!
I tako, vremena se promenila, sve to prekrili “snegovi i šaš”, i sada Prokupčani privatizacijom dobili mogućnost izbora!
Nisi zadovoljan ženom, možeš da izabereš apoteku koju oćeš, od dvadesetak postojećih, ljubaznu mladu apotekaricu, nasmejanu, i još nudi specijalne vitamine, afričku šljivu i meri nivo šećera u krvi …
Nervira te posao, ali možeš da biraš banku sa bankarkama koje se skoro šapatom obraćaju … Servilno i tiho, dok ti udaraju 50% kamate, eurobore, i ostalo …
Deca ne slušaju, odeš u neki od privatnih butika, gde mučenice neplaćene od Božića, ne smeju da zucnu dok vi preturate po patikama i farmericama …
I tako, nemojte da kažete da nešto nismo i ušićarili od celog procesa tranzicije.
Možete lako da podignete platu – ako je imate, lako da kupite lekove, u stvari i ne tako lako, jer one koji vama trebaju, ne prodaju bez recepta … Ali ne možete da kažete da nemate nepodnošljivu lakoću izbora!


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=83371

29 jula 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Nepodnošljiva lakoća izbora!”

  1. posledice pritisaka koje je ova zemlja imala sankcije,ratovi ali je izostala obnova,da se pretrpelo malo,da se spasilo što se imaloali ne hteli ste da živite u evropi,neki su se u gužvi nakrali i sve što je bilo nestalo je

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up