U kategoriji Hronika, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Nezapamćena zaplena na Merdaru

Autor 6 sep 2019

MERDARE- Na administrativnom punktu Merdare carinici su zaustavili i zadržali skupoceni Porše ”911 Carrera 4 GTS” koji nije bio registrovan, niti prijavljen.
Pravo iznenađenje carinicima je priredio vozač Poršea nemačkih registarskih oznaka, čija je vrednost procenjena na iznos od gotovo 12 miliona dinara, kada se u popodnevnim časovima pojavio na administrativnom punktu iz pravca AP KiM.
Naime, 48-godišnji vozač albanske nacionalnosti sa prebivalištem u Nemačkoj uputio se ka toj zemlji vozeći neregistrovani automobil stranog porekla, koji prethodno nije prijavio prilikom ulaska u Srbiju.

Pregledom dokumentacije-saobraćajne dozvole, utvrđeno je da Porše ”911 Carrera 4 GTS” nije registrovan, što znači da je morao biti prijavljen i stavljen pod carinski nadzor, što vozač nije učinio.

Pročitajte i...  Održana tradicionalna Ivanjdanska likovna kolonija

Na pitanje carinika zbog čega nije prijavio vozilo kada nije registrovano, vozač je rekao da se radi o automobilu njegovog sina za koji nije ni znao da nije registrovan, kao ni da u tom slučaju treba da ga prijavi.

Prekršajni sud je u skraćenom postupku, koji se primenjuje kada je reč o stranim državljanima i osobama sa prebivalištem u inostranstvu, doneo odluku da vozača kazni novčanom kaznom u iznosu od 100.000 dinara i zaštitnom merom trajnog oduzimanja neprijavljene robe.

S obzirom na to, ovaj luksuzni auto bi se uskoro mogao naći na nekoj od javnih licitacija koje organizuje Uprava carina.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=471443

6 sep 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

5 komentara za “Nezapamćena zaplena na Merdaru”

  1. Radu u inostranstvu neće niko ogazditi od tuđe

  2. Teško će biti zaplenjeno u EU se može registrovati i sa zakašnjenjem

  3. U Austriji do cetiri meseca vazi po isteku a za kombije ne

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up