U kategoriji Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Nikad veće investicije u opštini Žitorađa!!!

Autor 11 jan 2019

ŽITORAĐA- Predsednik opštine Žitorađa Ivan Stanojević najavio za ovu godinu velike investicije. Kaže da se prošle godine dosta radilo a u 2019. opština je ušla još ambicioznije.

 1. Prioritet u 2019. godini jeste izgradnja bazena. Recite nam šta je to što će kupališni kompleks doneti Žitorađi a šta odneti ?

– Ništa neće da odnese to sigurno, a doneće sigurno razvoj sporta što će puno značiti za naše mlade ljude. Bazen kreće na proleće sa izgradnjom, vrednost tog projekta je 120 miliona dinara, i potpisani su ugovori sa izvođačem radova. Opština Žitorađa to radi u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, koje i finansira ceo projekat.

 1. Jedno od ključnih pitanja jeste elektrifikacija polja u Dobriču. Dokle se stiglo sa elektrifikacijom i u kojim će oblastima opština ove godine davati subvencije ?

– Što se tiče subvencija to ćemo da sačekamo. A što se tiče elektrifikacije, to je tačno, u MZ Samarinovac, vrednost tog projekta je 40 miliona dinara i to se radi u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede. Početak radova očekujemo isto kao i bazen s prvim danima proleća da se krene s radom na elektrifikacijom.

 1. Što se tiče društvenih pitanja, da li se planiraju veća ulaganja u obrazovanje i kulturu, i koji su konkretni ciljevi za te oblasti?
Pročitajte i...  Epidemija korone u Prokuplju pod kontrolom, tri osobe pozitivne ali stabilnog zdravstvenog stanja

– Što se školstva tiče mi i ove godine stipendiramo 10 najboljih studenata naše opštine. A što se tiče kulture tu smo izdvojili više sredstava nego prethodne godine.

 1. Da li će lokalna samouprava i ove godine učestvovati u programima Vlade Republike Srbije i koji su to projekti ?

– Da naravno da ćemo da učestvujemo. Prvo za šta ćemo aplicirati jeste projekat za nastavak asfaltiranja u još nekim mesnim zajednicama, projekti su izrađeni. Izvesno je da ćemo ove godine nastaviti prvo završetak kanalizacije u Podini, a zatim asfaltiranje u mesnoj zajednici Lukomir i Podina.

 1. Kada se dotaknemo sporta na teritoriji opštine ne možemo da ne pomenemo uspehe sportista i konstantno nove sportske entuzijaste koji osnivaju nove sportske klubove. Kakvi su planovi za sport u opštini i hoće li biti infrastrukturnih ulaganja u oblasti sporta?

– Što se tiče naše opštine naši sportisti su izuzetni i imaju izuzetne rezultate. Izdvojio bih RK Žitorađa koji se u 2018. godini plasirao u Super B ligu, takođe Dušan Mitrović je izuzetan sportista. Naravno imamo još izuzetnih sportista, ženski rukometni klub je na dobrom putu, a što se tiče fudbalskog nadamo se da će od ove godine da krene malo bolje. Fudbalsko igralište se izmešta, vrednost projekta ne mogu da otkrivam jer je projekat u izradi.

 1. Hoće li biti novih investicija u Žitorađi ?
Pročitajte i...  Voda iz bunara „Grčki mlin“ ispravna za piće

– Naravno da hoće. Planiramo uređenje vodotoka na reci Toplici u dužini oko 6 kilometara, to je projekat vredan 300 miliona dinara koji se realizuje u saradnji sa ”Srbija vode” , i kao što sam pomenuo nastavlja se sa asfaltiranjem.

 1. Šta je ono na šta se građani najčešće žale, i na čemu najčešće insistiraju ?

– Konkretno što se tiče MZ Žitorađa, to je kanalizacija u naselju Grivac koju planiramo takođe na proleće da radimo. Radili bi to i ranije, ali je bilo problema sa pravno imovinskim odnosima i neke parcele su date na eksproprijaciju, čekamo odgovor Vlade i takođe na proleće očekujemo da krenemo sa radom.

 1. Na našem portalu nedavno se pojavilo pitanje čitalaca, da li će se ove godine rešiti i pitanje kanalizacije i vodosnabdevanja u lokalnim mesnim zajednicama. Maločas ste to pomenuli, pa recite nam konkretno nešto više ?
Pročitajte i...  Snežana po celu noć dežura da je ne odnese klizište

– Nerealno je da kažemo da ćemo sve da rešimo za godinu dana, nešto što se nije radilo nikada. Kanalizacije su uvek radili sami meštani i finansirali izgradnju kanalizacione mreže. Prvi put da opština finansira jeste sad, u 2018. i 2019. godini, gde smo radili u MZ Podina i Lukomir i nastavićemo u naselju Grivac i to će da bude stoprocentno ove godine.

 1. Ono što interesuje sve moje kolege novinare jeste hoće li biti osnovana služba za odnose s javnošću u opštini ?

– Što se tiče PR službe ne bih rekao, a ide konkurs za medije što takođe interesuje Vas i vaše kolege.

 1. Kako ste vi iz ugla predsednika opštine Žitorađa videli 2018. godinu, šta biste promenili ?

– Ne bih menjao ništa. Dosta se radilo, rezultati su vidljivi, tako da u 2019. idemo još ambicioznije, kao što smo rekli ogromna sredstva planiramo u 2019. godini.

(http://dobricke.com/Nemanja Tonić)

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=118843

11 jan 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

14 komentara za “Nikad veće investicije u opštini Žitorađa!!!”

 1. Mila

  Sve pohvale za ovoliki uspeh i ulaganje na teritoriji opstine Zitoradja. Samo tako nastavite.

 2. Vlada

  Sta se uradilo za sela od Zitoradje prema Zlati i Zitnom Potoku, sve sto se radi usmereno je samo na par mesnih zajednica i nista vise od toga, a za glasove dolaze i ovamo.

 3. Srbin

  Sve pohvale za rad opstine,mladi kadar je doprineo tome.

 4. Ana

  Samo da se sto vise ulaze i nasu opstinu…

 5. Jelena3

  Sramota!!zasto ne sredite skolu,sve propada sve je staro,dom zdravlja je nikakav!!!!
  A vi cete da pravite bazen,SRAMOTA!!!!

 6. Samo da vas pitam u kojoj opstini spada selo Vlahovo , i sta je dobilo selo Vlahovo za sve ove godine sram vas bilo nije vas sramota da pricate sve se ulaze u dva tri sela a ostali.kao da nepistoje

 7. Imam samo reči hvale za ovaj tim, mladih i ambicioznih ljudi, koji na ovakav način vode opštinu Žitorađa, jer za ovo kratko vreme, koliko su na čelu opštine, postignuto je pregršt izvanrednih rezultata, a ako se obistini sve ono što je predsednik opštine obećao za 2019.godinu , biće to nešto izvanredno, a lično verujem da će se to i obistiniti i da će opština Žitorađa biti sve lepše i bolje mesto za život.

 8. Jovan Močilović

  Dragi mladi predsdniće, nije samo Žitorađa opština Žitorađa, i dva sela preko Toplice, gde si ti Drenovci, Crnatova, Badnjevac i tako redom ili tamo već nema stanovnika pa ne trreba ulaganja.

 9. Cile

  Da Bog poživi našega dobrog i uspešnog Dačića i ja se za Zitoradju ne brinem.

 10. Sramota kakva vam je zgrada opstine ,mislim na unutrasnjost.Prljaviju opstinu nisam video prvo opusci na sve strane u svakoj kancelariji se pusi.
  Paucina na sve strane higijena 0 a zaposljen je i kurta i murta

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up