U kategoriji Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Nikad veće investicije u opštini Žitorađa!!!

Autor 11 jan 2019

ŽITORAĐA- Predsednik opštine Žitorađa Ivan Stanojević najavio za ovu godinu velike investicije. Kaže da se prošle godine dosta radilo a u 2019. opština je ušla još ambicioznije.

 1. Prioritet u 2019. godini jeste izgradnja bazena. Recite nam šta je to što će kupališni kompleks doneti Žitorađi a šta odneti ?

– Ništa neće da odnese to sigurno, a doneće sigurno razvoj sporta što će puno značiti za naše mlade ljude. Bazen kreće na proleće sa izgradnjom, vrednost tog projekta je 120 miliona dinara, i potpisani su ugovori sa izvođačem radova. Opština Žitorađa to radi u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, koje i finansira ceo projekat.

 1. Jedno od ključnih pitanja jeste elektrifikacija polja u Dobriču. Dokle se stiglo sa elektrifikacijom i u kojim će oblastima opština ove godine davati subvencije ?

– Što se tiče subvencija to ćemo da sačekamo. A što se tiče elektrifikacije, to je tačno, u MZ Samarinovac, vrednost tog projekta je 40 miliona dinara i to se radi u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede. Početak radova očekujemo isto kao i bazen s prvim danima proleća da se krene s radom na elektrifikacijom.

 1. Što se tiče društvenih pitanja, da li se planiraju veća ulaganja u obrazovanje i kulturu, i koji su konkretni ciljevi za te oblasti?
Pročitajte i...  U Prokuplju se održava Festival evropskog filma

– Što se školstva tiče mi i ove godine stipendiramo 10 najboljih studenata naše opštine. A što se tiče kulture tu smo izdvojili više sredstava nego prethodne godine.

 1. Da li će lokalna samouprava i ove godine učestvovati u programima Vlade Republike Srbije i koji su to projekti ?

– Da naravno da ćemo da učestvujemo. Prvo za šta ćemo aplicirati jeste projekat za nastavak asfaltiranja u još nekim mesnim zajednicama, projekti su izrađeni. Izvesno je da ćemo ove godine nastaviti prvo završetak kanalizacije u Podini, a zatim asfaltiranje u mesnoj zajednici Lukomir i Podina.

 1. Kada se dotaknemo sporta na teritoriji opštine ne možemo da ne pomenemo uspehe sportista i konstantno nove sportske entuzijaste koji osnivaju nove sportske klubove. Kakvi su planovi za sport u opštini i hoće li biti infrastrukturnih ulaganja u oblasti sporta?

– Što se tiče naše opštine naši sportisti su izuzetni i imaju izuzetne rezultate. Izdvojio bih RK Žitorađa koji se u 2018. godini plasirao u Super B ligu, takođe Dušan Mitrović je izuzetan sportista. Naravno imamo još izuzetnih sportista, ženski rukometni klub je na dobrom putu, a što se tiče fudbalskog nadamo se da će od ove godine da krene malo bolje. Fudbalsko igralište se izmešta, vrednost projekta ne mogu da otkrivam jer je projekat u izradi.

 1. Hoće li biti novih investicija u Žitorađi ?
Pročitajte i...  Uhapšen Prokupčanin zbog sumnje da je provaljivao u kuće i izazvao požar

– Naravno da hoće. Planiramo uređenje vodotoka na reci Toplici u dužini oko 6 kilometara, to je projekat vredan 300 miliona dinara koji se realizuje u saradnji sa ”Srbija vode” , i kao što sam pomenuo nastavlja se sa asfaltiranjem.

 1. Šta je ono na šta se građani najčešće žale, i na čemu najčešće insistiraju ?

– Konkretno što se tiče MZ Žitorađa, to je kanalizacija u naselju Grivac koju planiramo takođe na proleće da radimo. Radili bi to i ranije, ali je bilo problema sa pravno imovinskim odnosima i neke parcele su date na eksproprijaciju, čekamo odgovor Vlade i takođe na proleće očekujemo da krenemo sa radom.

 1. Na našem portalu nedavno se pojavilo pitanje čitalaca, da li će se ove godine rešiti i pitanje kanalizacije i vodosnabdevanja u lokalnim mesnim zajednicama. Maločas ste to pomenuli, pa recite nam konkretno nešto više ?
Pročitajte i...  Penzioneri dobili po 1.000 dinara

– Nerealno je da kažemo da ćemo sve da rešimo za godinu dana, nešto što se nije radilo nikada. Kanalizacije su uvek radili sami meštani i finansirali izgradnju kanalizacione mreže. Prvi put da opština finansira jeste sad, u 2018. i 2019. godini, gde smo radili u MZ Podina i Lukomir i nastavićemo u naselju Grivac i to će da bude stoprocentno ove godine.

 1. Ono što interesuje sve moje kolege novinare jeste hoće li biti osnovana služba za odnose s javnošću u opštini ?

– Što se tiče PR službe ne bih rekao, a ide konkurs za medije što takođe interesuje Vas i vaše kolege.

 1. Kako ste vi iz ugla predsednika opštine Žitorađa videli 2018. godinu, šta biste promenili ?

– Ne bih menjao ništa. Dosta se radilo, rezultati su vidljivi, tako da u 2019. idemo još ambicioznije, kao što smo rekli ogromna sredstva planiramo u 2019. godini.

(http://dobricke.com/Nemanja Tonić)

 

Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
online free course
download redmi firmware
Download Nulled WordPress Themes
download udemy paid course for free

Poslednji Naslovi

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=118843

11 jan 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

14 komentara za “Nikad veće investicije u opštini Žitorađa!!!”

 1. Mila

  Sve pohvale za ovoliki uspeh i ulaganje na teritoriji opstine Zitoradja. Samo tako nastavite.

 2. Vlada

  Sta se uradilo za sela od Zitoradje prema Zlati i Zitnom Potoku, sve sto se radi usmereno je samo na par mesnih zajednica i nista vise od toga, a za glasove dolaze i ovamo.

 3. Srbin

  Sve pohvale za rad opstine,mladi kadar je doprineo tome.

 4. Ana

  Samo da se sto vise ulaze i nasu opstinu…

 5. Jelena3

  Sramota!!zasto ne sredite skolu,sve propada sve je staro,dom zdravlja je nikakav!!!!
  A vi cete da pravite bazen,SRAMOTA!!!!

 6. Samo da vas pitam u kojoj opstini spada selo Vlahovo , i sta je dobilo selo Vlahovo za sve ove godine sram vas bilo nije vas sramota da pricate sve se ulaze u dva tri sela a ostali.kao da nepistoje

 7. Imam samo reči hvale za ovaj tim, mladih i ambicioznih ljudi, koji na ovakav način vode opštinu Žitorađa, jer za ovo kratko vreme, koliko su na čelu opštine, postignuto je pregršt izvanrednih rezultata, a ako se obistini sve ono što je predsednik opštine obećao za 2019.godinu , biće to nešto izvanredno, a lično verujem da će se to i obistiniti i da će opština Žitorađa biti sve lepše i bolje mesto za život.

 8. Jovan Močilović

  Dragi mladi predsdniće, nije samo Žitorađa opština Žitorađa, i dva sela preko Toplice, gde si ti Drenovci, Crnatova, Badnjevac i tako redom ili tamo već nema stanovnika pa ne trreba ulaganja.

 9. Cile

  Da Bog poživi našega dobrog i uspešnog Dačića i ja se za Zitoradju ne brinem.

 10. Sramota kakva vam je zgrada opstine ,mislim na unutrasnjost.Prljaviju opstinu nisam video prvo opusci na sve strane u svakoj kancelariji se pusi.
  Paucina na sve strane higijena 0 a zaposljen je i kurta i murta

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up