U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Niske temperature i velika vlažnost vazduha ne pogoduju srčanim bolesnicima i astmatičarima

Autor 12 dec 2019

PROKUPLJE- U protekla 24 sata, pomoć lekara Službe hitne pomoći u prokupačkom Domu zdravlja zatražila su 54 pacijenta, što se može smatrati uobičajenim brojem za ovo doba godine“, kazali su danas iz Službe za informisanje te zdravstvene ustanove.
Kako su naglasili, za sada nije zabeležen nijedan slučaj obolevanja od gripa, a pacijenti su najčešće tražili lekarsku pomoć zbog respiratornih i srčanih tegoba.

-Radi se uglavnom o hroničnim srčanim bolesnicima i astmatičarima, kojima ovaj nagli pad temperature i povećana vlažnost u vazduhu nikako ne odgovaraju, kazala je portparol Doma zdravlja Violeta Mirković.
Kako je naglasila, bilo je slučajeva akutne prehlade, upale disajnih puteva, kao i hipertenzivnih stanja, izazvanih niskim spoljašnjim temperaturama.
Kako je rekao epidemiolog prokupačkog Doma zdravlja, doktor Aleksandar Cvetanović, ovih dana se očekuje da izvestan broj vakcina protiv sezonskog gripa stigne i u Prokuplje.
On je naglasio da je Dom zdravlja ove godine u rekordnom roku podelio mnogo više doza vakcina od uobičajenog broja.
Iz Instituta za javno zdravlje Batut su najavili još 10.000 novih doza vakcina protiv gripa, koje će ovih dana biti podeljene domovima zdravlja po Srbiji.

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=475519

12 dec 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions