BlaceKulturaPoslednje VestiProkuplje

Niz odličnih rezultata dece prokupačke Muzičke škole

PROKUPLJE – U protekloj nedelji učenici Muzičke škole ,,Kornelije Stanković“ u Prokuplju, ostvarili su veoma dobre rezultate na međunarodnim i republičkim takmičenjima.

U nedelju, 08. maja 2022. godine, učenici harmonike Luka Đorđević i Nikola Kričak brljirali su na Međunarodnom festivalu harmonika „Mehfest“ održanom u Beogradu. Luka Đorđević je u svojoj kategoriji bio najbolji i osvojio je 1. mesto i pehar, dok je Nikola Kričak u svojoj kategoriji osvojio 1. nagradu. Oba učenika su iz izdvojenog odeljenja u Blacu, u klasi nastavnika Dušana Markovića.

Učenici sa odseka klavir su takođe ostvarili veoma dobre rezultate u protekloj nedelji. Lenka Ristić, u klasi nastavnice Natalije Rašić, osvojila je 1. nagradu, na „Memorijalu Aca Panić“ u Mladenovcu. Na Međunarodnom takmičenju „ULJUS“ održanom u Smederevu, učestvovale su Marta Lepojević, koja je osvojila 1. nagradu i Ana Đurić, koja je osvojila 2. nagradu. Obe učenice su u klasi nastavnika Ivana Božilovića. Takođe, na ovom na ovom festivalu učestvovale su i Dunja Marković, koja je osvojila 2. nagradu, Mia Radulović i Neda Gavrilović, u kategoriji kamernih ansambala osvojile su takođe 2. nagradu. Inače, Dunja, Mia i Neda pohađaju nastavu u klasi nastavnice Sanje Suton Stanković.

Na 29. republičkom takmičenju za harmoniku, u organizaciji muzičkih pedagoga Srbije, održanom u četvrtak 26.maja 2022. godine, u Beogradu, učenik Strahinja Trajković, u klasi nastavnika Ljubomira Vukićevića, osvojio je prvu nagradu.

Niz odličnih rezultata dece i nastavnika ove Muzičke škole beleži se na mapi Srbije.

 

100% LikesVS
0% Dislikes
Pogledajte takođe
Close
Back to top button