Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Novac, namirnice i ogrevno drvo za izbeglice i raseljena lica

Autor 21 nov 2018

PROKUPLJE- Povereništvo za izbeglice Opštine Prokuplje, interno raseljenim licima sa Kosova i Metohije, kao i osobama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje imaju status izbeglice deli pomoć u osnovnim životnim namirnicama. Ovu pomoć, koju je obezbedio Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije, dobiće 105 socijalno najugroženijih porodica.

U prokupačkom Povereništvu dobili smo informaciju da je Komesarijat interno raseljenim licima, kao i osobama iz BiH i Hrvatske koje imaju status izbeglica dodelio jednokratnu novčanu pomoć u ukupnom iznosu od 375.000 dinara. Novčanu pomoć dobilo je 25 porodica u iznosu od po 15 hiljada dinara.
-U najskorije vreme, 33 najugroženije porodice dobiće ogrevna drva. Sredstva u iznosu od 500.000 dinara za kupovinu ogrevnog drveta obezbedio je Komesartijat za izbeglice i migracije, rečeno nam je u Povereništvu za izbeglice.
Pomoć u namirnicama, pored ostalih, dobili su interno raseljena lica sa KiM Dragica Ćirković iz Beloljina i Ratomir Đorđević iz Gornje Konjuše.
-Svaka pomoć, pa i ova u osnovnim životnim namirnicama, dobro je došla, izjavili su oni i zahvalili se zaposlenima u Povereništvu za izbeglice na strpljenju koje svakodnevno pokazuju prema ugroženim osobama sa KiM i bivših jugoslovenskih republika.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=88065

21 nov 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Novac, namirnice i ogrevno drvo za izbeglice i raseljena lica”

  1. A odakle? Mislim izbeglice, mislite na Sirijce?

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up