U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Nove mere prokupačkog Kriznog štaba

Autor 4 dec 2020

PROKUPLJE- Na osnovu mera Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje infekcije virusom KOVID – 19, Krizni štab za praćenje stanja i preduzimanje mera na teritoriji grada Prokuplja na sednici održanoj dana 04.12.2020. godine, doneo je sledeći zaključak:

-U cilju prevencije i sprečavanja širenja zaraze virusom KOVID – 19 na teritoriji grada Prokuplja se ograničava radno vreme pružanja usluga u  Ugostiteljskim objektima – kafići, restorani, barovi i noćni klubovi koji neće raditi od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 časova ujutru, bez izuzetka. Odnosno, njihovo novo radno vreme biće od ponedeljka do petka od 5 do 17 časova.

Ugostiteljskim objektima je dozvoljeno da obavljaju delatnosti dostave hrane non stop, 24 časa, sedam dana u nedelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna delatnost.

Tržni centri, prodavnice garderobe, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, takođe, neće raditi od petka, od 17 časova do ponedeljka u 5 ujutru.

Frizerski i kozmetički saloni, saloni za negu lepote neće raditi tokom vikenda. U ovu grupu spadaju i objekti iz oblasti sporta i rekreacije – teretane, fitnes centri, bazeni, spa – centri, baloni za fudbal, košarku, tenis ili bilo koji drugi rekreativni sport.

Svim ovim objektima dozvoljeno je da rade radnim danima od 5 ujutru do 17 časova.

Radno vreme ostalih objekata prodavnica prehrambene industrije, trgovinskih radnji, maloprodajnih objekata kao i trafika, kioska i slično, gde se po pravilu ne ulazi u objekat prilikom kupovine, mogu raditi, kako radnim danima, tako i vikendom do 21 čas.

Apoteke i benzinske pumpe (delatnost prodaje goriva) mogu da rade non stop, svakoga dana bez ograničenja, dok će pijace biti otvorene i u danima vikenda od 6 časova ujutru do 15 časova.

Izuzetak predstavljaju restorani i barovi koji se nalaze u okviru hotela i privatnih smeštaja. Oni mogu pružati svoje usluge samo i isključivo registrovanim i prijavljenim gostima do 21 čas svakoga dana.

Ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge mogu da rade tokom čitavog dana, uključujući i vikend.

Sportski objekti se mogu koristiti i vikendom za treninge i održavanje isključivo registrovanih takmičenja u nadležnosti nacionalnih sportskih saveza.

Objekti i ustanove iz oblasti kulture – bioskopi, pozorišta, muzeji i galerije moći će da rade radnim danima, kao i subotom i nedeljom, do 17 časova.

Objekti i radnje u kojima se pružaju usluge pri čijem vršenju nije potrebno prisustvo korisnika ili su prisustvo i kontakt ograničenog trajanja, poput servisa bele tehnike, tehničkih servisa, krojača, obućara i staklorezačkih radnji mogu raditi radnim danima do 21 čas, a subotom do 17 časova.

-Kontrolu ove naredbe sprovodiće nadležne republičke i komunalna inspekcija Gradske uprave grada Prokuplja, a ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja i  važi do 15.12.2020. godine, kaže se u saopštenju prokupačkog Kriznog štaba koje je objavljeno  na sajtu Grada Prokuplja i na oglasnoj tabli Gradske uprave grada Prokuplja.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=488872

4 dec 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions