U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Novi broj časopisa “TOK”

Autor 21 sep 2020

PROKUPLJE – Sutra će na platou ispred Doma kulture „Radivoj Uvalić Bata“ u Prokuplju biti predstavljen 57. broj časopisa „TOK“. Predstavljanje novog broja zakazano je za 18 časova.

Urednici časopisa za književnost, umetnost, kulturu i društvena pitanja – Dragan Ognjanović, Srbijanka Stanković, Dragan Barjaktarević, Saša Milovanović i Ljubiša Krasić odabrali su najlepšu poeziju, prozu, prevode, eseje, istorijske tekstove, prikaze kao i sećanja Topličana.

Ono što urednike uvek obraduje su stihovi mladih ljudi, članova Književne omladine Prokuplja, a u novom broju nalaze se i stihovi Književne omladine Brusa.

Profesor Sibin R. Šović je tesktovima odao počast svojim preminulim prijateljima i kolegama po peru – Danetu Stojiljkoviću i Slobodanu D. Stojanoviću.

Pročitajte i...  „Tatkovci“ se istakli na „Dečjoj književnoj koloniji“ u Doljevcu

U ovom broju čitaće se i „Književnost kao čista psihologija“, Milorada V. Todorovića , „Sto godina prokupačkog pozorišnog života“, Srđana Siđe Živkovića i drugi.

U svakom slučaju, dugo smo bili primorani da životarimo bez kulturnih dešavanja. Zato je pravo vreme da umetnost oživi uz sve propisane mere zaštite od koronavirusa.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=485909

21 sep 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up