PolitikaPoslednje VestiProkuplje

Novi rebalans budžeta Grada Prokuplja zbog infrastrukturnih projekata: Veoma uspešna godina

PROKUPLJE- Na današnjoj sednici, Skupština Grada Prokuplja  usvojila je Odluku o izmeni ovogodišnjeg budžeta za 2021. godinu, na osnovu koje je on uvećan za oko 100 miliona dinara.

Obrazlažući ovaj, drugi po redu rebalans budžeta u ovoj godini, gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović je istakao, da je on neophodan kako bi se uskladili rashodi i prihodi i pokrili troškovi investiranja u važne objekte, koje je lokalna samouprava imala ili koje će imati do kraja ove kalendarske godine.

-Poznato vam je da smo tokom 2021. godine pokrenuli izgradnju nekih kapitalnih  investicija, važnih za naše građane, a sredstva koja se ulažu u gradnju podložna su promenama, rekao je gradonačelnik Aranđelović.

On je istakao da će sredstvima od rebalansa do kraja ove godine biti izgrađeno i rekonstruisano  više gradskih i seoskih ulica, a da je 60 miliona planirano za otpremnine radnika u Sportskom centru, koji je u postupku likvidacije.

Gradonačelnik Aranđelović je naglasio da trenutno u prokupačkom budžetu ima oko 350 miliona dinara, ušteđenih sredstava.

-Može se računati na još neka dodatna ulaganja i investiranja u objekte od važnosti za građane Prokuplja, što sve ukazuje na to da će 2021. godina bila jako uspešna za naš grad, naglasio je gradonačelnik Prokuplja.

Na Skupštini je usvojen i Predlog Odluke koncesionog  projekta javno privatnog partnerstva sa elementima koncesije za finanasiranje, upravljanje i obavljanje komunalnih delatnosti vezanih za gradsku čistoću, tržnicu, parking servis i gradsko zelenilo, koje su do nedavno bile u obavezi JKP „Hameuma“.

Obrazlažuli ovu Odluku gradonačelnik Aranđelović je naglasio da je ona kao Predlog morala prvo da bude usvojena na Komisiji za javno privatna partnerstva Republike Srbije, a da će konkurs za koncesionara biti raspisan već na sledećoj sednici Skupštine grada.

-Kada se bude uveo u rad novi koncesionar to će značiti oko 120 miliona uštede za Grad Prokuplje i mnogo kvalitetnije i bolje usluge za građane, istakao je Aranđelović podvlačeći da je do sada subvencionisanje JKP „Hameum“  Grad koštalo oko 350 miliona dinara na godišnjem nivou.

-Građani će odmah osetiti boljitak, grad će biti čistiji i uređeniji, jer će novi koncesionar imati obavezu da dva puta mesečno pere gradske ulice, a više puta nedeljno ih mašinski i ručno čisti, istakao je gradonačelnik Aranđelović ističući da će se četiri veoma važne komunalne delatnosti, šistoća, zelenilo, tržnice i parking servis, obavljati kvalitetno u narednih 15 godina.

Jedna od tačaka dnevnog reda bila je i likvidacija Sportskog centra (SC) o kojoj je govorio Bratislav Rajković likvidacioni upravnik te ustanove.

Rajković je naglasio da je otvoren likvidacioni postupak SC i njena aktivna imovina procenjena na oko 42 miliona dinara, od kojih  većina predstavlja rashode i potraživanja poverilaca.

Kako je naglasio, likavidacija SC biće završena do kraja ove i početkom sledeće kalendarske godine.

Skupština je danas dala saglasnost i na Treću izmenu programa poslovanja JKP „Hameuma“ na osnovu koje će tom preduzeću biti omogućena kupovina dve polovne cisterne za vodu, obzirom da sada raspolažu samo sa jednim takvim vozilom.

Između ostalog na današnjem zasedanju prokupačke Skupštine usvojena je i informacija o radu škola i predškolske ustanove „Neven“ u 2021/22 godini na osnovu koje je zaključeno da je Grad Prokuplje mnogo truda, pažnje i sredstava uložio u poboljšanje uslova školovanja dece i mladih i da je to dalo dobre rezultate jer su đaci pokazali odličan uspeh tokom školovanja.

Pored još nekih proceduralnih pitanja usvojene su i odluke o prodaji gradskog građevinskog zemljišta u svojini Grada javnim nadnetanjem, kao i neka kadrovska rešenja koja se odnose na promene članova u školskim odborima.

Na ovoj sednici formirana je i nova odbornička grupa koju sada čine „Ruska stranka“ i grupa „Zajedno za bolji grad“, a dosadašnji odbornik „Pokreta obnove Kraljevine Srbije“ Milan Đorđević prešao je u odborničku grupu „Srpske napredne stranke“ (SNS).

50% LikesVS
50% Dislikes

2 komentara


Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo posetioce Toplicke Vesti online portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Topličke Vesti online portala ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između posetioca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Topličkih Vesti online portala. Redakciji Topličkih Vesti se možete obratiti na: komentar@toplickevesti.com.

Back to top button