U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Novi smerovi u Poljoprivrednoj školi

Autor 22 apr 2019

PROKUPLJE- Učenici završnih razreda osnovnih škola, moći će da konkurišu za dva nova smera u Poljoprivrednoj školi „Radoš Jovanović Selja“. Od školske 2019/2020. godine, po 15 učenika imaće priliku da se školuje na smerovima „operater u prehrambenoj industriji“ i „cvećar-vrtlar“.

-Nakon jednogodišnje pauze, učenici završnih razreda osnovnih škola ponovo će moći da konkurišu za „cvećara-vrtlara“, rekao je direktor Poljoprivredne škole Nebojša Bjelić i dodao da je interesovanje za zanimanja veterinarski i poljoprivredni tehničar, pekar i rukovalac-mehaničar poljoprivredne tehnike mnogo veće nego što je to bio slučaj prethodnih godina.

On je istakao da stručan nastavnički kadar, opremljeni kabineti, nova poljoprivredna mehanizacija, mašinske radionice, farma koka nosilja, velika školska ekonomija gde se gaje i proizvode mnogi poljoprivredni proizvodi i saradnja sa uglednim firmama i gazdinstvima iz oblasti proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda garantuju uspešno vođenje svih školskih aktivnosti, a samim tim sticanje neophodnog teoretskog i praktičnog znanja.

Pročitajte i...  Krvavi pir pasa lutalica

Kako se radi u ovoj Školi, moći će da se uvere i sami građani Prokuplja. Naime, Poljoprivredna škola će 10. maja biti organizator „Pogačijade“.

-Naša Škola po drugi put organizuje ovu manifestaciju, gde će učenici pekarskog smera, zajedno sa svojim profesorima, pokazati koliko su vešti u pravljenju različitih vrsta pogača, peciva i kolača, izjavio je Bjelić i dodao da će se takmičiti 12 poljoprivrednih škola iz Niša, Leskovca, Pirota, Blaca, Kuršumlije, Aleksinca i drugih gradova i opština.

Očekuje se da svoju veliku lepezu pekarskih proizvoda na ovoj manifestaciji izlože i S.Z.T.R „Čutura“, pekare „Paša“ i „Vilard“ iz Prokuplja, pekare „Đukić“ i „Timotijević“ iz Blaca.

Pokrovitelj ove manifestacije je Visoka poljoprivredno prehrambena škola strukovnih studija u Prokuplju.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=465089

22 apr 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up