Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Novi Zdravstveni centar u Prokuplju donosi uštedu u vremenu, novcu, bolju uslugu, brži oporavak

Autor 30 nov 2018

PROKUPLJE- Građani Prokuplja i celog Topličkog okruga dobiće mnogo premeštanjem Bolnice u Dom zdravlja. Neće morati više da uzimaju uput pa trče gore-dole, tamo-vamo, čekaju. Sve što treba, završavaće na jednom mestu. Uštedeće u vremenu, ali i novcu, obzirom da Opšta bolnica i Dom zdravlja nisu baš blizu, te bez prevoza, treba vremena da se stigne od jedne do druge lokacije.

Novi Zdravstveni centar će, pored toga što će biti funkcionalan, izgledati mnogo lepo.
-Izvršeno je snimanje objekta, usaglašavanje funkcije Doma zdravlja i Bolnice, energetski pregled objekta u pogledu energetske sanacije, urađen je Elaborat energetske efikasnosti novog objekta za postojeće, predložene su mere energetske efikasnosti u skladu sa zahtevima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, urađen je Elaborat energetske efikasnosti za novo stanje koje obuhvata energetsku sanaciju termičkog omotača objekta, projekat energetske sanacije novog objekta, idejno rešenje nove kotlarnice, čulo se juče, na predstavljanju prve faze projekta rekonstrukcije Opšte bolnice u Prokuplju.
Cilj je da u novom objektu građani dobiju kvalitetnu uslugu.
-Pacijenti će brže prolaziti, oporavak će trajati kraće. Za potrebe novog objekta, predviđena je kotlarnica koja korisiti drvnu biomasu kao energent, a kao rezervu imaćemo kotlarnicu koja korisiti prirodni gas ili ekstra lako ulje. Tu su i rashladni agregati, toplotne pumpe vazduh-voda, solarni kolektori za zagrevanje sanitarne vode. Smeštajni kapacitet se neće menjati, imaćemo tačno 353 postelje. Bolničke sobe neće biti prebukirane, vazduh će biti čist, rečeno je, između ostalog, na prezentaciji.
Prokuplje, ali i ceo toplički kraj, dobiće jedan energetski efikasniji objekat, smanjiće se izdaci za grejanje odnosno hlađenje.
Kako je najavio predsednik opštine Prokuplje, Aleksandar Simonović, čeka se saglasnost Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, koja finansira projekat.
-Kada dobijemo saglasnost, raspisaćemo tender za izvođača radova. Ako sve bude kako treba, radovi na izmeštanju Bolnice počeće na proleće, rekao je juče prvi čovek opštine Prokuplje Aleksandar Simonović.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=88406

30 nov 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Novi Zdravstveni centar u Prokuplju donosi uštedu u vremenu, novcu, bolju uslugu, brži oporavak”

  1. Zarko

    Samo sto nece imati ko da radi u njemu…

  2. Nemanja

    Kako ce da se dolazi do zdravstvenog centra? Ulica Milana Jovanovica uska previse zastoja u saobracaju, lole ribara takodje plus ukljucenje kod komunalnog jako lose, vec iz pravca strazave je nebitna stvar… nije samo da se preseli razmisljajte i o ovome…

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up