U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Novičići počeli preradu voća: “Sagonjevko” osvaja tržište

Autor 28 okt 2019

KURŠUMLIJA- Ni poljoprivreda nije kao što je nekad bila. Više nije dovoljan sam veliki trud kako bi se proizveo kvalitetan proizvod već je potrebno da se uključi nauka, prate trendovi i osluškuje tržište. Sve to radi porodica Novičić iz Sagonjeva kod Kuršumlije.

Radiša i Radivoje Novičić sa suprugama i decom su pravi primer da kad u porodici vlada sloga može da se napreduje. U ovoj porodici već generacijama se proizvodi voće. Nekad se malo zaradi, druge godine ništa, sledeće na nuli… Novičići su shvatili da moraju nešto da promene jer se od proizvodnje voća sve manje zarađuje. Zato su odlučili da otpočnu preradu voća i proizvode sokove i džemove.

Pročitajte i...  Žena hrabrost koja je „primila svu lepotu života u koju je uvila svoju ranjivost“

-Naše poljoprivredno gazdinstvo od ove godine vrši preradu voća. Kupili smo mašine i počeli da proizvodimo hladno ceđene sokove od jagode, breskve, višnje, maline i jabuke, kao i džemove od šljive i jagode. Takođe imamo i niskokalorični džem od šljive bez šećera. Proizvodnja se obavlja u okviru našeg poljoprivrednog gazdinstva. Voće koje proizvodimo je izuzetnog kvaliteta. Proizvodimo ga u našem selu Sagonjevu na 900 metara nadmorske visine i zalivamo izvorskom vodom. I nadmorska visina i voda utiču na kvalitet pa su naši proizvodi izuzetno zdravi. Obavili smo sve potrebne analize i dobili sertifikat da su naši proizvodi bakteriološki ispravni-kaže Radiša Novičić koji od danas ove proizvode prodaje u svojoj radnji “Gricni zdravo” u centru Kuršumlije. Počeli su i veleprodaju i danas prva količina ide u Beograd.

Pročitajte i...  Poskupljenje cigareta kao jedan od načina da ih bacimo u zaborav

Novićić dodaje da osim proizvodnje obavlja i uslužno ceđenje voća. Pojašnjava da se ne boji kako će proizvodi “Sagonjevko” proći na tržištu jer su kvalitetni, zdravi i prodaje ih po pristupačnoj ceni.

Novičići će sigurno biti zamajac da i drugi proizvođači krenu njihovim putem i otpočnu preradu voća. Na ovaj način, osim veće zarade, ne moraju ni da žure sa prodajom dok voće moraju odmah da prodaju hladnjačama po ceni koju im nude.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=473805

28 okt 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

17 komentara za “Novičići počeli preradu voća: “Sagonjevko” osvaja tržište”

 1. Probao sam sok od jabuke, ocena 10!

 2. Svaka čast ponosna sam na vas

 3. Bravo za ideju! Puno uspeha !!!

 4. Saki

  Srecno komsije.odlicna stvar

 5. Saki

  Svaka cas Novicici.kad nema drzave da nas stiti od belosvetskih probisveta moramo ovako sami.

 6. Dušan Keča

  Svaka čast komšije! Radujem se kad god čujem da neko iskorači u proizvodnji. Godinama već slušam o mukama naših proizvođača voća i lošim cenama. Želim vam da istrajete u potrazi za najpovoljnijom prodajom i da održite i samo proširujete proizvodnju. Srećno!

 7. Raca

  Hvala svima na lepim i iskrenim komentarima.

 8. Kristina

  Svaka čast

 9. Neka je srećno i berićetno

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up