DruštvoPoslednje VestiProkuplje

Obaveštenje: Na vežbalištu u Stražavi 30. novembra vojna vežba sa bojnim minsko-eksplozivnim sredstvima

PROKUPLJE- Jedinica Vojne pošte 4989 Kuršumlija, dana 30.11 2020. godine u periodu od 10.00 do 15.00 časova izvodiće vežbu sa bojnim minsko-eksplozivnim sredstvima (MES). Na vežbi će se izvoditi izrada i aktiviranje sporogorućeg upaljača i aktiviranje eksplozivnog punjenja sporogorućem upaljačem na uređenom vežbalištu u Stražavi.

Tokom trajanja vežbe strogo je zabranjeno ulaziti navedenog dana u zabranjenu zonu jer ćete se izložiti životnoj opasnosti.

U navedenoj zoni ne sme se nalaziti stoka i druge životinje, kao ni poljoprivredne mašine, zaprežna vozila i druga prevozna sredstva.

Prostor vežbališta biće obeležen crvenim barjakom i obezbeđen stražarima, a na putevima koji vode u opasnu zonu biće postavljena tabla sa natpisom  “NE IDI DALJE – MINE”.

Građani i meštani sela se obaveštavaju da, i pored najsavremenijeg pretraživanja, nakon vežbe postoji mogućnost da se ne nađu neeksplodirana sredstva koja predstavljaju stalnu opasnost po život lica koja im se približavaju ili ih diraju, jer i pri najmanjem dodiru mogu eksplodirati i izazvati nesreću. Pronađena neeksplodirana sredstva ne treba dirati, već obeležiti i zapamtiti mesto i odmah obavestiti stanicu policije, komandu garnizonskog mesta Kuršumlije i komandu Garnizona Prokuplje.

U obaveštenju se navodi i to da se strogo zabranjuje sakupljanje neeksplodiranih sredstava, jer se može izazvati eksplozija, a time dovesti sopstveni život i život drugih u opasnosti.

Obaveštenje građanima Grada Prokuplja

50% LikesVS
50% Dislikes
Više
Pogledajte rakođe
Close
Back to top button