U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Obaveštenje Nacionalne službe za zapošljavanje

Autor 23 mar 2020

BEOGRAD- Uzimajući u obzir da je 17.03.2020. godine u svim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje privremeno obustavljen neposredan rad sa strankama, zbog trenutne situacije u Republici Srbiji, uzrokovane širenjem virusa COVID-19, a u cilju iznalaženja mogućnosti za najefikasnije ostvarivanje kontinuiteta u procesu rada, obaveštavamo Vas o načinima komunikacije sa strankama :
– Prvu prijavu lica na evidenciju i podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti podneti elektronskim putem.
– Dostavljanje uverenja o statusu lica na evidenciji, sprovodiće se elektronskim putem;

– Podnošenje zahteva/prijava po raspisanim javnim pozivima/konkursima sprovodiće se elektronskim putem.
– Detaljne informacije i obrasci biće dostupni na internet portalu Nacionalne službe www.nsz.gov.rs , od 23.3.2020. godine
– Svi potrebni obrasci, koje je neophodno dostaviti Nacionalnoj službi, nalaze se na sajtu Nacionalne službe, opcija Dokumenti, potom opcija Obrasci.
– Pribavljanje i dopuna dokumentacije sa klijentima razmenjivaće se elektronskim putem;
– Licima zainteresovanim za program samozapošljavanja kao i onima koji su već podneli zahtev za učešće u navedenom programu dostaviće se elektronskim putem Prezentacija Obuke „Put do uspešnog preduzetnika;
– Poslodavcima kod kojih će, usled vanrednog stanja, doći do prekida realizacije programa, prekid će se tretirati kao odlaganje izvršenja ugovornih obaveza, do završetka nastalih okolnosti;
Kontakt telefoni i mejl adrese putem kojih zainteresovana lica mogu dobiti sve potrebne iformacije vezane za rad filijala Nacionalne službe nalaze se na internet stranici NSZ i na ullaznim vratima svake filijale.
O svim promenama režima rada sa strankama, blagovremeno ćemo informisati javnost.

Pročitajte i...  Epidemija korone u Prokuplju pod kontrolom, tri osobe pozitivne ali stabilnog zdravstvenog stanja

Nacionalna služba za zapošljavanje


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=479722

23 mar 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

5 komentara za “Obaveštenje Nacionalne službe za zapošljavanje”

  1. Anonimni

    Mi sto radimo kod gazde i dalje da radimo bez maski i rukavica do iznemoglosti a vi zaposljeni na budzetu kuci i da primate platu.Pravedno nema sta.Kao da neciji zivot vise vredi.

  2. Sta je snama na biro da crknemo gladni

  3. Nedelja

    Zaposli se u opstinu i nece da budes gladan.

  4. Penzionerima daju sada celu penziju odjednom a ne u dva dela plus 4000 dinara pomoći za one koji imaju manje od 30000 dinara penziju! Ja sam samohrana majka i socijalni slučaj. Živim sa 12.500,00 dinara mesečno socijalne pomoći. Ja i dete. Idem po kućama i čistim ljudima kad me pozovu, kupam starije i pomažem im oko svakodnevnih potreba i tako zaradim još koji dinar da preživimo ja i dete. Sada ne smem nigde u nadnicu rizično je a i prestali su da me zovu zbog straha. Socijalna pomoć potrošena za namirnice i hemiju za dezinfekciju. Jutros nisam imala šta da dam detetu za doručak. Ni ja nisam jela. Zašto nama socijalnim slučajevima ne pomogne sada država? Ja sam u mnogo goroj situaciji od penzionera koji ima manje od 30.000 dinara. Uzmimo da on ima 25.000 za njega jednog. Ja imam 12.500 za mene i dete. I gde je tu pravda? Penzioneri, ponzioneri, penzioneri, samo su oni važni a vi ostali crknite!

  5. Samo još da dodam da sam završila fakultet i da sam pokušala nebrojeno puta da se zaposlim kako ne bi bila socijalni slučaj ali da niko nije hteo da me zaposli jer nisam imala vezu za zaposlenje! Uvek sam verovala da treba biti pošten i pravedan i da će takvo ponašanje kad tad biti prepoznato i nagrađeno. Čekala sam i čekala, slala sivije i molila. Usavršavala se jer sam bila ubeđena da ako si stručan naći ćeš posao. Ne, nije tako. Sve su to bile zablude. Ako imaš nekog na položaju zaposlićeš se a glava može da bude i prazna! Ja sam to konačno shvatila sa mojih 40 godina.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up