U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Obavezan upis u Vinarski registar za sve koji imaju 10 i više ari vinograda

Autor 19 feb 2020

PROKUPLJE- -Na osnovu Zakona o vinu i Pravilnika o upisu u Vinarski registar, sva fizička i pravna lica, odnosno preduzetnici koji imaju 10 i više ari vinograda, imaju obavezu da se upišu u Vinarski registar, izjavio je direktor Poljoprivredno stručne i savetodavne službe u Prokuplju Dejan Tonić i dodao da se ova obaveza odnosi i na vinogradare koji imaju manje od 10 ari vinograda, a svoje grožđe stavljaju u promet.

Ovaj Registar predstavlja bazu podataka o proizvođačima,  proizvodnji, sirovinama i gotovim proizvodima, tehnološkoj opremljenosti vinarija za preradu i punjenje vina, sudovima za proizvodnju, laboratorijskim instrumentima, obimu godišnje proizvodnje grožđa, broju boca i prodaji proizvoda.

-Izutetno je važno da se vinogradari upišu u Vinarski registar jer na taj način mogu da konkurišu za mnoga podsticajna sredstva koja dodeljuje Ministarstvo poljoprivrede, rekao je Tonić i dodao da sve dodatne informacije i neophodnu pomoć u popuni potrebne dokumentacije, vinogradari mogu da dobiju u prostorijama Poljoprivredno stručne i savetodavne službe u Prokuplju.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=477952

19 feb 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Obavezan upis u Vinarski registar za sve koji imaju 10 i više ari vinograda”

  1. Pre će biti daih upisujete za porez i da ako konkurišu za podsticaje da ima na šta da se stavi hipiteka. A zar već nisu upisani u katastar kao vinogradi i treba da se radi prenamena zemljišta koja košta ako se zemljiste vodi kao njiva ili livada a treba kao vinograd.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up