U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Obeležen Evropski dan jezika

Autor 1 okt 2019

BLACE- U Osnovnoj školi “Stojan Novaković” Blace obeležen Evrposki dan jezika. Ove godine učenici u matičnoj školi u Blacu i u izdvojenim odeljenjima dali su svoj doprinos promociji učenja jezika interaktivnim radom na radionicama i uz pomoć digitalnih alata. Učili su o interesantnim činjenicama koje povezuju srpski kao maternji jezik sa engleskim i ruskim jezikom koji se izučavaju u našoj školi i reči nekih drugih jezika. Upoznali su se sa istorijom nastanka jezika i njihovim teritorijalnim širenjem i podelom kroz vekove a zatim odigrali kviz znanja. Čas su realizovali nastavnici srpskog, ruskog i engleskog jezika.

Učenici četvrtog razreda su sa učiteljicom Danijelom Dačković i bibliotekarkom Marijom Ristić u holu škole obeležili su Evropski dan jezika. Bibliotekarka je u uvodnoj reči upoznala učenike sa važnošću ovog dana, a onda su na jedan zanimljiv način učenici  pokazali ono što su naučili. Na panou su ispisivali i lepili reči na engleskom, ruskom, nemačkom i srpskom jeziku.

Pročitajte i...  Kosanica završila jesenji deo prvensta na 10. mestu: Moglo je i bolje, na proleće sledi borba za opstanak u Zoni jug

Učenici iz Barbatovca i Kaševara su zajedno sa nastavnicima i učiteljima kroz kviz naučili osnovne činjenice o Evropskom danu jezika. U grupama su rešavali zadatke povezivanja simbola i obeležja država sa njihovim zastavama i pismom. Imali su zadatak da zastave pronađu u geografskim atlasima i oboje blanko forme istih koje su zalepljene na cevke tako da imitiraju prave zastave a koje su poslužile kao odgovor na pitanja na kom jeziku su ispevane pesme koje čuju. Obeležja i simbole država lepili su na karti sveta.  Na kraju su svi učesnici odgledali video ‘If the world were a village of 100 people’ kroz koji su ponavljanjem naučili da pozdrave sagovornika na 8 stranih jezika. Čas su realizovale nastavnice istorije i engleskog jezika.

Pročitajte i...  OŠ „Stojan Novaković“ dobila od Saveza za školski sport Srbije sportsku opremu i rekvizite

Savet Evrope ustanovio je 26. septembar kao Evropski dan jezika sa ciljem da informiše javnost o značaju učenja jezika, podstiče želju za učenjem jezika, promoviše jezičko i kulturološko bogatstvo Evrope i obeležava se kao događaj od velikog značaja od 2001. godine.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=472482

1 okt 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up