KulturaPoslednje VestiProkuplje

Obeležen Međunarodni dan muzeja

PROKUPLJE- U Narodnom muzeju Toplice učenici OŠ “Ratko Pavlović Ćićko“ održali su javni čas i prezentaciju na temu „Snovi u koferima“, a posle njih nastupili su gimnazijalci koji su prikazali “Toplicu kroz vekove“. Digitalnom radionicom „Muzeji kriju tajnu“,predstavili su se učenici OŠ “Milić Rakić Mirko“, dok su muzičko poetsko veče „Stihotvorci Talija“ održali učenici OŠ “Nikodije Stojanović Tatko”.

Koncertom „Moć muzike u muzeju“, predstavili su se učenici Muzičke škole „Kornelije Stanković, a publika je uživala i u multimedijalnoj prezentaciji „Priroda meni priča-šumska tajna“ koju su uz pratnju hora „Deca neba“ priredili učenici OŠ “Ratko Pavlović ćićko“.

Pored Narodnog muzeja koji je bio mesto održavanja navedenih događaja, program manifestacije je organizovan i u galeriji „Boža Ilić“, gde je na temu „Kroz znanje i tradiciju da traje toplička epigenija“ održana prezentacija i degustacija  proizvoda Visoko poljoprivredno prehrambene škole strukovnih studija u Prokuplju i “Topličkih  vinograda”.

U okviru programa na Dan muzeja, u Spomen sobi „Gvozdeni puk u oslobodilačkim ratovima Srbije 1912-1918, održano je predavanje kustosa Narodnog muzeja Toplice za učenike osnovnih i srednjih škola na temu „Gvozdeni puk u Prvom balkanskom ratu“.

100% LikesVS
0% Dislikes
Pogledajte takođe
Close
Back to top button