U kategoriji Blace, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Sport, Žitorađa.

Obeležen veliki jubilej, 100 godina FK Topličanin, najbolji fudbaler svih vremena Dragomir Stefanović Stefa

Autor 26 dec 2019

PROKUPLJE- Prigodnom proslavom u restoranu “Aleksandar”, obeležen je prvi vek postojanja i uspešnog rada Fudbalskog kluba Topličanin. Proslavi su prisustvovali veterani Topličanina, sportski radnici, treneri, sadašnji prvotimci, prijatelji kluba, kao i najvatreniji navijači.


Za najboljeg fudbalera Topličanina u 100 godina postojanja prograšen je Dragomir Stefanović Stefa, član zlatne generacije prokupačkih fudbalera kome je priznanje i poklon uručio aktuelni predsednik kluba Srđan Milićević.

Na svečanosti su dodeljene plakete najstarijim članovima kluba Petru Kajganoviću, Radivoju Đorđeviću, Aleksandru Stevanoviću i Dobrivoju Mladenoviću, kao i članovima dveju generacija koje su izborile plasman u Drugu saveznu ligu. Nagrađena je generacija 71/72, koja je tada ostvarila ogroman uspeh o kome je pričala cela Jugoslavija i generacija 92/93 koja je uspela u oštroj konkurenciji taj uspeh da ponovi.
Proslava je ujedno bila prilika da se sretnu brojni saigrači i navijači Topličanina, da se spomenu oni koji su zadužili prokupački fudbal a više nisu među nama, kao i da se evociraju uspomene na brojne događaje na terenu i van njega.
Posle svega kroz šta je prošao Topličanin, može se izvući zaključak da je toplički fudbal, oličen u Topličaninu, imao velikih uspona i padova, ali je vrlo snažno obeležio svoje trajanje, te se danas može reći da je nezaobilazan deo istorije topličkog i srpskog fudbala.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=476063

26 dec 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Obeležen veliki jubilej, 100 godina FK Topličanin, najbolji fudbaler svih vremena Dragomir Stefanović Stefa”

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up