U kategoriji Društvo, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Obuka za voćare iz Prokuplja i Merošine

Autor 21 feb 2019

MEROŠINA/PROKUPLJE- Na Oblačinskom jezeru održana je obuka za voćare iz Merošine i Prokuplja koji je organizovala firma “Lukowa”,  koja se bavi preradom voća, u saradnji sa USAID-om. Blizu 130 proizvođača imalo je priliku da se upozna sa savremenim metodama proizvodnje voća.

Obuka je namenjena individualnim poljoprivrednim proizvođačima i otkupljivačima, a cilj je postizanje višeg nivoa kvaliteta i kontrole, u skladu sa zahtevima savremenog tržišta i održive poljoprivrede.

Teme obuke su bile primena GLOBAL G.A.P. standarda, organska proizvodnja, moderna proizvodnja i poboljšanje produktivnosti, kao i zdravstvene i bezbednosne mere u cilju očuvanja okoline i dobijanja zdravog ploda za krajnjeg korisnika, a predavač je Nikola Damjanović iz Biocerta.

-Lukowa je švajcarska firma koja posluje i u Srbiji već 5 godina, prvenstveno se bavimo izvozom voća i povrća i na ovom projektu učestvujemo u saradnji sa USAID-om. Ovo je drugi projekat na kojem sarađujemo, prvi je bio za studente i stručnjake iz ove oblasti, a sada edukujemo proizvođače o savremenim trendovima u proizvodnji i uzgoju voća-ističe Aleksandar Medić, menadžer nabavke u firmi Lukowa.

Edukacije ovog tipa organizuju se širom Srbije, predviđeno je da do kraja projekta one budu održane u 16 gradova i opština koje su prepoznate kao voćarske.

-Edukacije se organizuju ciklično i ponavljaće se u budućnosti, kako bi se podigla svest kod proizvođača o značaju praćenja savremenih trendova u proizvodnji voća, o zahtevima i potrebama tržišta. Organska proizvodnja je nešto sto je budućnost pa se lagano okrećemo to tipu uzgoja-kaže Medić.

Lukowa na teritoriji Srbije ima tri hladnjače kapaciteta oko 10 hiljada tona i prevashodno se bavi izvozom voća i povrća.

Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes Free
free download udemy paid course
download huawei firmware
Free Download WordPress Themes
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=461612

21 feb 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up