Soko Banja

FAM

Beauty Solutions Blace
BlaceDruštvoKuršumlijaPoslednje VestiPreko plotaProkupljeŽitorađa

Od Nove godine besplatan vrtić za svu decu

Na 10. sednici Privremenog organa opštine Bojnik doneta je odluka da sva deca sa teritorije ove opštine a njih je ukupno 220 od 1. januara imaju pravo na besplatan vrtić.

Nebojša Nenadović, predsednik PO opštine Bojnik

Do sada smo kao opština Bojnik, kada je u pitanju cena vrtića, davali povlastice roditeljima kojim imaju troje ili četvoro dece kao  korisnicima materijalne pomoći, međutim analizirajući sada ekonomsku cenu vrtića i broj dece koja ga pohađaju, a njih je ukupno 220, želeli smo da olakšamo svim roditeljima mališana da sačuvaju kućni budžet i doneli odluku da od 1. januara 2024. godine sva deca u našim vrtićima imaju besplatne usluge korišćenje istog, kazao je predsednik Privremenog organa opštine Bojnik, Nebojša Nenadović.

Cena boravka u vrtiću do sada je iznosila 3900 dinara, a sa početkom Nove godine boravak sve dece u našim vrtićima za svu decu i sve kategorije biće potpuno besplatan. Inače za korišćenje vrtića u Bojniku ove godine prijavilo se ukupno 228 dece, a sa ukupno 220 roditelja je potpisan ugovor o boravku u vrtiću, što se tiče preostale dece verovatno je došlo do preseljenja roditelja, tako da nemamo problem sa kapacitetima, kazao je Nebojša Nenadović.

Foto: ICJ – Opština Bojnik

On je naglasio da je čak i dograđena jedna jaslena grupa, i da se u toku naredne godine očekuje dobijanje upotrebne dozvole i svega neophodnog kako za ovaj deo tako i završetak određenih radova na postavljanju protivpožarne zaštite i hidrantskog sitema u centralnom starom delu vrtiću, čime će se već sa početkom nove školske godine već od 1. septembra nesmetano krenulo sa radom same jaslene grupe.

Kako je najavio predsednik Privremenog organa opštine Bojnik Nebojša Nenadović već sutra u planu je potpisivanje ugovora za lokalne subvencije sa poljoprivrednicima sa teritorije ove opštine, zatim dodela nagrada najboljim studentima, obilazak radova na izgradnji i uređenju Penzionerskog doma, kao i Doma kulture u Đinđuši, gde je u planu i otvaranje maloprodajnog objekta a sve u sa ciljem stvaranja što boljih uslova za život svih stanovnika ove opštine.

Inače u toku su i radovi na rekonstrukciji Opštinske zgrade, gde je u toku sanacija krova, stolarije i spoljne fasade. Vrednost radova koje realizuju Ministarstvo bez portfelja za nedovoljno razvijene opštine i lokalna samouprava je 7 miliona dinara a rok za završetak svega navedenog je 90 dana.

(Izvor: Info Centar Jug)

0
0
Soko Banja

Povezano

Pogledajte takođe
Close
Back to top button