U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Od poljoprivrede se može lepo živeti

Autor 20 sep 2019

PROKUPLJE- Porodica Dragana Bogdanovića iz Merovca kod Prokuplja je primer da se uz primenu svih agrotehničkih i zaštitnih mera i modernizaciju poljoprivrednih mašina mogu ostvariti dobri i kvalitetni prinosi, i da se od poljoprivrede može živeti. Članovi ovog uglednog domaćinstva bave se voćarstvom, odnosno proizvodnjom višnje na površini od 14, i šljive na četiri hektara.

Ovo domaćinstvo posetio je zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroljub Paunović, i naglasio da je dobro što Draganovi sinovi Vladimir i Stefan žele da nastave da se bave proizvodnjom višnje i šljive, a samim tim, i da ostanu da žive u svom rodnom selu.
-Mladi poljoprivrednici, po izuzetno povoljnim uslovima, sada mogu da konkurišu za dodelu podsticajnih sredstava za unapređenje i razvoj poljoprivrede na svojim gazdinstvima. Sredstva dodeljuju Ministarstvo poljoprivrede Republike Srbije, Grad Prokuplje, a postoje i ona iz IPARD programa, rekao je Paunović.
Dragan Bogdanović kaže da je dobro to što poljoprivrednici imaju tu mogućnost da se upoznaju sa merama koje Grad Prokuplje preduzima za razvoj poljoprivrede.
-U poslednjih nekoliko godina, lokalna samouprava finansirala je i izgradnju atarskih puteva u Merovcu i okolnim selima, što nama puno znači, kazao je Bogdanović.
Porodica Bogdanović, ove godine proizvela je 50 vagona višnje i 11 vagona šljive.
U proizvodnji ovog voća, Bogdanovići koriste svu modernu mehanizaciju.
Dragan Bogdanović je naglasio da mu je u primeni novih tehnologija i znanja mnogo pomoglo i to, što je u organizaciji Grada Prokuplja, posećivao Sajam poljoprivrede u Novom Sadu, i što je prisustvovao mnogim predavanjima koje je organizovala Poljoprivredna stručna služba.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=472040

20 sep 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

12 komentara za “Od poljoprivrede se može lepo živeti”

  1. Ajde bre budalo koliko je kilogram sljiva i visnje imas li ti mozak ili te te ovi naorednjaci koriste ko mecku bozanu.

  2. Da je tako onda bi i Vucko prevrtao zemlju

  3. Zoran Mladenovic tako je zoki

  4. Moze bila je dobra cena narocito visanja .

  5. Bravo za domacinstvo BOGDANOVIC jedna od uspesnijih i vrednijih porodica u nasem kraju. Ljudi ulazu u poljoprivredu i mehanizaciju a to sto vecina vas sanja o tome da mu pare padnu sa neba ili ako moze visnja da ih rodi to bi vam bilo super. Imate jedan od najboljih primera ispod sebe posavetujte se sa ljudima ulazite radite i ne sekirajte se isplatice se sve. Sve pohvale za BOGDANOVICE SAMO NAPRED.

  6. raca

    Moze ali u Holandiju

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up