U kategoriji Blace, Doljevac, Društvo, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Od sutra ne radi “Katastar”: Proglašen štrajk u svim organizacionim jedinicama na teritoriji Republike Srbije

Autor 11 dec 2018

BEOGRAD- Zaposleni u Republičkom geodetskom zavodu od sutra su u štrajku, koji će trajati, kako su naveli u saopštenju, do ispunjenja zahteva, koji se odnose na sistemsko rešavanje problema zarada. Štrajk počinje sutra u 7 sati.

JEDINSTVENA ORGANIZACIJA SINDIKATA SINDIKAT „NEZAVISNOST“
REPUBLIČKOG GEODETSKOG ZAVODA

PREDSTAVNICIMA LOKALNIH SAMOUPRAVA U REPUBLICI SRBIJI

Poštovani, obaveštavamo Vas da je odlukom reprezentativnih sindikata Republičkog geodetskog zavoda proglašen Štrajk u svim organizacionim jedinicama na teritoriji Republike Srbije. Početak Štrajka je u sredu 12.12.2018. godine u 7.00 časova. Štrajk će trajati do ispunjenja zahteva koji se odnose na sistemsko rešavanje problema zarada i primanja zaposlenih kao i jasnim definisanjem statusa „katastarskih službenika“.
Za vreme štrajka Republički geodetski zavod neće primati zahteve kao ni izdavati podatke i ostala akta.
Poštovani, lokalne samouprave kao prirodni partner katastara mogu očekivati da će u narednom periodu doći do problema u rešavanju zahteva koji su upućeni od strane Gradova i opština. Ovo je posebno značajno za sprovođenje objedinjene procedure i ozakonjenja objekata koje se sprovodi u tesnoj saradnji katastara i lokalnih samouprava. U tom kontekstu želimo da Vas u ime zaposlenih u katastrima kao i u ime veoma korektne saradnje između lokalne administracije i zaposlenih u katastrima, zamolimo da u okviru svojih mogućnosti i političkog uticaja koji posedujete, apelujete na državne institucije u smislu što hitnijeg iznalaženja sistemskog rešenja za postojeće probleme u RGZ-u. Efikasnost i profesionalnost su neophodni u ovom trenutku a od zaposlenih u RGZ-u se to sada i očekuje. Sa druge strane predstavnici Vlade PC svojim odlukama posredno dovode do urušavanja statusa i materijalnog položaja zaposlenih. Zaposleni u RGZ-u spadaju u kategoriju diskriminisanih državnih službenika kojima se osim pripadajućih zvanja „katastarskih službenika“ negira i pravo na povećanje primanja koje dobijaju svi zaposleni u Javnoj upravi u Republici Srbiji.
Unapred zahvaljujemo na razumevanju.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=88813

11 dec 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Od sutra ne radi “Katastar”: Proglašen štrajk u svim organizacionim jedinicama na teritoriji Republike Srbije”

  1. Trnavac seljak

    Pa kako ja sada da legalizujem garazu koju sam sagradio ako oni nerade i nece mi izdati papir.

  2. Blace

    Ne mozes da ih nadjes u kancelariji kad dodjes za neki papir

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up