U kategoriji Poslednje Vesti, Prokuplje, Sport.

Odbojkaš iz Prokuplja Pavle Perić krupnim koracima grabi ka uspehu

Autor 3 jula 2018

PROKUPLJE- Kada smo pre neki dan upitali Pavla Perića, odbojkaša OK Vojvodina, našeg Prokupčanina, da kaže par reči o svom razvojnom putu, odgovorio je u maniru poslovnog profesionalca, sa blago promenjenim akcentom – Sredićemo to!! Obaveze su bile preče, tako da je Pavle samo ,,protrčao” kroz rodni grad i otišao za ,,svojom zvezdom vodiljom”.

A počelo je sve, kada je Pavle bio desetogodišnjak, marljiv đak (kasnije Vukovac), nagrađivani učenik  niže muzičke škole, a eto, našlo se prostora i za odbojku.

Kako postati dobar sportista? Laici misle da je potreban samo talenat i malo sreće… Ali nije sve tako jednostavno kao što se nekima čini.  Mnogo truda je mališan uložio, pripreme, kampovi, bezbroj serviranih lopti, zamišljenih mreža u dvorištu i opet lopta koja leti, mnogobrojni treninzi… Daleko je sever od našeg tužnog juga i na mapi a kamoli kad imaš četrnaest godina, kada te zapaze preduzimljivi Vojvođani, daju ponudu, a odluku donesu roditelji. Teška srca, ali za dobrobit deteta.

Tako je naš mali Pavle postao Novosađanin. Teško je bilo odvojiti se od kuće, još kad si sam, u domu, upišeš farmaceutsku školu, i opet treninzi, sada već u jakom klubu. Na koliko polja je morao da se dokaže – ali se dokazao. Tako je naš Prokupčanin postao i reprezentativac u kategoriji kadeta, a sada je i u široj seniorskoj reprezentaciji. Ipak, “Vojvodina” je već sasvim njegov tim, farmaceutska škola je iza njega, kao i muzička, i Prokuplje. Upisao je programerstvo, jer je to još jedna njegova ljubav.

Za ostale ljubavi, nismo stigli  da ga pitamo, jer kao što rekosmo, treninzi čekaju, i letnje pripreme. Tuđa deca mnogo brzo rastu… Pavle je prošetao kroz naš grad i nastavlja svoju uspešnu karijeru. A ako vam se čini da neki klinac besomučno lupa loptom u vašoj ulici, kraju, pustite ga, nikad se ne zna da li će ga sudbina odvesti ka uspehu.

Upravo nas je obradovala najnovija vest Radio Televizije Vojvodina – Pavle Perić je potpisao, produžio, ugovor na četiri godine sa svojim matičnim klubom, kao i četiri njegova “saborca”.

“Uspeli smo da sačuvamo celu jednu generaciju mladih igrača… Pavle Perić – jedan od najtalentovanijih… Tim je kompletiran i ide se ka većem rezultatu u Ligi šampiona u sezoni 2020/21…” – kažu u “Vojvodini”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=82505

3 jula 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up