U kategoriji Poslednje Vesti, Prokuplje, Sport.

Odbojkaš iz Prokuplja Pavle Perić krupnim koracima grabi ka uspehu

Autor 3 jula 2018

PROKUPLJE- Kada smo pre neki dan upitali Pavla Perića, odbojkaša OK Vojvodina, našeg Prokupčanina, da kaže par reči o svom razvojnom putu, odgovorio je u maniru poslovnog profesionalca, sa blago promenjenim akcentom – Sredićemo to!! Obaveze su bile preče, tako da je Pavle samo ,,protrčao” kroz rodni grad i otišao za ,,svojom zvezdom vodiljom”.

A počelo je sve, kada je Pavle bio desetogodišnjak, marljiv đak (kasnije Vukovac), nagrađivani učenik  niže muzičke škole, a eto, našlo se prostora i za odbojku.

Kako postati dobar sportista? Laici misle da je potreban samo talenat i malo sreće… Ali nije sve tako jednostavno kao što se nekima čini.  Mnogo truda je mališan uložio, pripreme, kampovi, bezbroj serviranih lopti, zamišljenih mreža u dvorištu i opet lopta koja leti, mnogobrojni treninzi… Daleko je sever od našeg tužnog juga i na mapi a kamoli kad imaš četrnaest godina, kada te zapaze preduzimljivi Vojvođani, daju ponudu, a odluku donesu roditelji. Teška srca, ali za dobrobit deteta.

Tako je naš mali Pavle postao Novosađanin. Teško je bilo odvojiti se od kuće, još kad si sam, u domu, upišeš farmaceutsku školu, i opet treninzi, sada već u jakom klubu. Na koliko polja je morao da se dokaže – ali se dokazao. Tako je naš Prokupčanin postao i reprezentativac u kategoriji kadeta, a sada je i u široj seniorskoj reprezentaciji. Ipak, “Vojvodina” je već sasvim njegov tim, farmaceutska škola je iza njega, kao i muzička, i Prokuplje. Upisao je programerstvo, jer je to još jedna njegova ljubav.

Za ostale ljubavi, nismo stigli  da ga pitamo, jer kao što rekosmo, treninzi čekaju, i letnje pripreme. Tuđa deca mnogo brzo rastu… Pavle je prošetao kroz naš grad i nastavlja svoju uspešnu karijeru. A ako vam se čini da neki klinac besomučno lupa loptom u vašoj ulici, kraju, pustite ga, nikad se ne zna da li će ga sudbina odvesti ka uspehu.

Upravo nas je obradovala najnovija vest Radio Televizije Vojvodina – Pavle Perić je potpisao, produžio, ugovor na četiri godine sa svojim matičnim klubom, kao i četiri njegova “saborca”.

“Uspeli smo da sačuvamo celu jednu generaciju mladih igrača… Pavle Perić – jedan od najtalentovanijih… Tim je kompletiran i ide se ka većem rezultatu u Ligi šampiona u sezoni 2020/21…” – kažu u “Vojvodini”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Download WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download Best WordPress Themes Free Download
free download udemy course
download karbonn firmware
Free Download WordPress Themes
lynda course free download

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=82505

3 jula 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up