Poslednje VestiProkupljeSport

Odbojkašice iz Prokuplja učestvovale na Državnom finalu Sportskih igara mladih

PROKUPLJE- Na državnom finalu sportskih igara mladih, koje je održano u Brzeću na Kopaoniku, grad Prokuplje imao je ekipu u odbojci, koja je bila najmlađa i predstavila se na ovoj smotri sporta u izvrsnom izdanju.

-Posle tri godine takmičenja u igrama mladih, ovog puta smo se plasirali na državno finale koje je održano u Brzeću. Pre finala, u kvalifikacijama u Sokobanji, bile smo treće, a u Kuršumliji smo kao najbolja drugoplasirana ekipa izborile plasman u finale. Za nas je sve to činilo veliku radost jer smo posle toliko godina uspele da se nađemo na finalnoj smotri. Ovo takmičenje nam je pre svega bilo veliki izazov jer smo bile najmlađa ekipa na turniru, a za decu predstavlja i podstrek da se bave ovim lepim sportom, istakla je Miona Ranđelović, trener odbojkaške ekipe iz Prokuplja, dodavši da su sa ponosom na svakom koraku predstavljali svoj grad.

Inače, sportske igre mladih najveća su sportska manifestacija za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.

Osnovcima i srednjoškolcima omogućeno je potpuno besplatno učestvovanje u takmičenjima, u deset sportskih disciplina – mali fudbal, odbojka na pesku, ulični basket, rukomet, odbojka, igra između dve vatre, stoni tenis, tenis, atletika i šah.

Cilj Sportskih igara mladih je okupljanje što većeg broja dece i mladih kako bi oni na kojima svet ostaje, druženjem kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona razvijali svoje društvene vrednosti čime bi izbegli breme današnjice koja u velikoj meri ima negativni trend droge i nasilja.

50% LikesVS
50% Dislikes
Back to top button