Smiley face
U kategoriji Blace, Politika, Poslednje Vesti.

Odbornička grupa u SO Blace: Miloš Vasiljević je nevin svedok dok se ne dokaže suprotno

Autor 31 avg 2018

BLACE- Odbornička grupa u SO Blace čiji je član Miloš Vasiljević oglasila se saopštenjem u kome se kaže da je Miloš Vasiljević nevin svedok se ne dokaže suprotno. Drugo, Miloš Vasiljević nije uzimao niti davao niti iznudjivao bilo kakav novac u vezi Veterinarske stanice Blace i ovo hapšenje se kosi sa svim zakonima Srbije. O tome da nije niti davao niti iznuđivao novac svedoči i zvanični zapisnik o hapšenju, gde nema niti jednog osnova za hapšenje Vasiljevića, navodi se u saopštenju i dodaje- ko je uzimao novac i ko je davao, taj treba da bude uhapšen a ne Miloš Vasiljević.

-Mi ćemo kao odbornička grupa učiniti sve zakonom predviđene mere da se pravda poštuje kao i pretpostavka nevinosti sve dok se ne dokaže suprotno, a verujte nam da neće. Uskoro će Milos Vasiljevic biti slobodan čovek pa ćemo se ponovo obratiti javnosti zajedno sa njim-kaže se u saopštenju i dodaje da je u svemu ovome Vasiljević kolateralna šteta, jer apsolutno nikakve veze nije imao sa ovim događanjima.

Podsetimo pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa BIA i po nalogu tužioca Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su dve osobe iz Blaca zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo primanje mita.

-Uhapšeni su M.V. (1983) funkcioner Skupštine opštine Blace i Z.M. (1968) odgovorno lice opštinske uprave Blace i predstavnik većinskog vlasnika Veterinarske stanice Blace.

Osumnjičeni se terete da su zahtevali i primili 3.000 evra od odgovornog lica i manjinskog akcionara jedne veterinarske stanice kako bi na skupštini akcionara usvojili odluku o imenovanju direktora Veterinarske stanice Blace koga su predložili mali akcionari, stoji u saopštenju policije.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=84690

31 avg 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

14 komentara za “Odbornička grupa u SO Blace: Miloš Vasiljević je nevin svedok dok se ne dokaže suprotno”

 1. Blacanin

  Izdrzi Milose

 2. Drala

  Samo hrabro Miloše, izdrži i ovaj nalet.

 3. posmatrac

  Milose brate, znam da nemas nista sa ovom optuzbom. Ko te makar malo zna, zna kakav si covek. Oni koji su ti ovo pripremili sami ce da pojedu.
  Istina vrlo brzo izadje na videlo.
  Da si ziv i zdrav ti nama.

 4. veliki brat

  Sa kojim se to zakonima Srbije kosi ovo hapšenje?Zar mislite da vam je dotični sve pričao sta radi?Zar mislite da se ovoliki milicajci podizu bez veze?Zar mislite da bi se BIA,tuzilastvo i MUP blamirali i pokazivali snimak na internetu da nisu sigurni u ono sto rade?
  Mozda mislite da se zamerio ministru policije i direktoru BIA pa ga greskom uhapsili.
  Gde ima dima ima i vatre,kaze poslovica

 5. veliki brat

  Nije mi jasno sta znaci opaska da je doticni:”nevin svedok”.Nisam znao da se svedoci kategorisu na nevine i neke druge.

 6. Obrenko

  Mira Marković je u vreme nekih groznih događaja u Beogradu, po priči, bila van zemlje.
  Gospodin Tadić. kada je obavljao funkciju predsednika, u vreme proglašenja nezavisnosti Kosova i Metohije od strane privremenih vlasti u našoj južnoj pokrajini, takođe nije bio ni u Beogradu ni u Srbiji.
  Ima li neke sličnosti ?

 7. Morževi

  Kakva sramota i blamaža.

 8. Alamunja

  Gospodo Blacani, isti taj Gospodin Vasiljevic bice novi presednik! Vidimo se uskoro!

 9. Valentina

  Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, a u saradnji sa Bezbednsno informativnom agencijom i UKP, Posebno odeljenje za borbu protiv korupcije lišeni su slobode V.M. iz Blaca, predsednik SO Blace i M.Z. iz Blaca, predstavnik Opštine Blace kao većinskog vlasnika u Veterinarskoj stanici Blace, inače načelnika Opštineke uprave Opštine Blace, zbog krivičnog dela primanje mita iz člana 367 stav 1 KZ.

  Dana 31.08.2018. godine navedena lica su saslušana u prostorijama Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije VJT u Nišu, te je nakon saslušanja i uvida u prikupljene dokaze utvrđeno da postoji osnovana sumnja da su okrivljeni u prethodnom periodu, a iz razloga koji su navedeni u prethodnom saopštenju VJT u Nišu od 30.08.2018. godine, zahtevali novčani iznos od 15000 eura, pri čemu je oštećeni M.R. prethodno uplatio prvi deo traženog iznosa, od ukupno 480 000,00 dinara, i to uplatom na račune više privrednih subjekata po nalogu osumnjičenih, nakon čega je predao i iznos od 3000 eura neposredno pre hapšenja osumljičenih.

  Nakon saslušanja osumnjičenih prema istima je Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg suda u Nišu predloženo određivanje pritvora u trajanju do 30 dana.

  Portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu
  dr Jelena Papović Miladinović

 10. Stojko

  Samo po redu!!!

 11. dzaba ste krečili

  Kakvo je raspolozenje javnosti,jasno se vidi po lajkovima i dislajkovima.Nije tesko primetiti da postoji par vrabaca kojima je posao samo da cvrkucu po forumu stiteci na taj nacin i sebe,mada cisto sumnjam da su dobili deo kolaca.Nema vise nazad,tocak je poceo da se melje…..

 12. Kao i vi koji ste potpisali saopstenje.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up