U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Odobrena sredstva za Poljoprivredno pčelarsku zadrugu “Top med“u Širokim Njivama

Autor 10 dec 2019

PROKUPLJE- U okviru “Programa podrške za sprovođenje mera ravnomernog razvoja Republike Srbije za 2019. godinu”, Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za regionalni razvoj odobrio je sredstva u ukupnom iznosu od 7.404.000 dinara, novofromiranoj Poljoprivredno pčelarskoj zadruzi ”Top med” u selu Široke Njive, nadomak Prokuplja. Ovo je druga pčelarska zadruga na teritoriji Prokuplja, kojoj su odobrena sredstva od strane Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za regionalni razvoj.
Prošle godine, Pčelarskoj zaduzi “Umac” odobreno je blizu 7.000.000 dinara.

-Sredstva koja smo dobili, upotrebićemo za kupovinu neophodne pčelarske opreme, kao što su košnice, rojevi, vrcaljke, prikolice, izjavio je direktor Poljoprivredno pčelarske zadruge “Top med” Slobodan Stanković i dodao da Zadruga trenutno ima pet članova.
Prema njegovim rečima, osnovni cilj je proizvodnja šumskog, organskog meda, čija je potražnja na domaćem i inostranom tržištu izuzetno velika.
Netaknuta priroda Širokih Njiva i okoline, gde ne postoji tretiranje poljoprivrednih kultura hemijskim sredstvima, kao i znanje i rad samih pčelara, omogućuje proizvodnju kvalitetnog meda.
-Zahvalio bih se lokalnoj samoupravi na podršci pri formiranju Zadruge i kontaktima sa nadležnim republičkim organima, izjavio je Stanković i dodao da su im svojim savetima i iskustvom pomogli firma “ Agro Aktiv“, članovi Pčelarske zadruge “Umac” i Udruženja pčelara “Pčelica”.
Direktor Slobodan Stanković naglašava da su oni, u cilju razvoja i unapređenja pčelarstva i voćarstva, spremni sa sarađuju sa svim pčelarima i voćarima, kao i sa stručnim službama i naučnim institutima u Prokuplju i širom Srbije.

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=475405

10 dec 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions