U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Održan 2. TOP WINE FEST

Autor 24 okt 2020

BLACE- U hotelu IN u Blacu uz strogo poštovanje svih mera, održan je 2. TOP WINE FEST, privredna manifestacija posvećena vinima i tradicionalnoj zanatskoj hrani iz Toplice i regiona.

U organizaciji civilnog sektora a uz podršku Opštine Blace, ovaj događaj ugostio je  ljubitelje vina i zdrave i ukusne hrane, bio je mesto susreta uglednih proizvođača i stručnjaka za proizvodnju vina i hrane iz Srbije i Regiona, ali i mesto gde su održani poslovni susreti u segmentu gastro i vinske ponude.

Izlagači su bili:

Toplički vinogradi
Vinarija Doja
Vinarija Grabak
Vinarija Raj
Vinska kuća Spasić
Podrum Braća Rajković
Vinarija Arandjelović
Vinarija Kostić
Vinarija Radosavljević
Vinarija Ivanović
Aromatica Niš
Agroplanta Velika Drenova
Turistička organizacija Blace
Turistička organizacija Kuršumlija

Pročitajte i...  Juče u Blacu jedno lice pozitivno na koronu

Ispred Opštine Blace koja je podržala ovaj sajam, prisustvovao je zamenik predsednika Opštine Blace Nikola Milinčić.

-Opština Blace može da se pohvali da pored Dana šljiva, koja je prepoznata manifestacija, organizuje i okružnu manifestaciju poput Top wine festa. Sa ponosom možemo da kažemo da smo ugostili sve goste iz okruga.

Gledaćemo da prepoznamo sve važne manifestacije  kako za Blace tako i za ceo okrug i stalno raditi na razvijanju turiuma, istakao je Nikola Milinčić , zamenik predsednika Opštine Blace.

Dragan Gmijović iz stručne poljoprivredne službe u Blacu, ističe da se u blačkom kraju šire zasadi pod vinovom lozom najviše autohtone sorte Prokupac. On je naglasio da ove godine imamo veoma kvalitetan sastav izlagača sa vrhunskim vinima.

Pročitajte i...  Sve više pacijenata sa teškom kliničkom slikom

2.TOP WINE FEST-U prisustvovao je i direktor Regionalne razvojne agencije Jug , Ivan Mihajlović.

-Mi kao organizacija koja se bavi regionalnim razvojem, podržavamo ovakve inicijative malih sajmova i okupljanja proizvođača koji doprinose brendiranju i pozicioniranju našeg regiona kao jednog gatronomskog centra koji se u velikoj meri razlikuje od drugih u toj oblasti, istakao je Ivan Mihajlović direktor direktor Regionalne razvojne agencije Jug.

orgaznizator su zadovoljni sto postoji interesovanje vinarija za ucescem na ovom sajmu i da dolazak vinarije iz Velike Hoče je jedno veliko priznanje sajmu i našem brendu Prokupcu koji nas je okupio da se druzimo i uzivamo u vinima – rekao je clan organizacionog odbora sajma Miloš Čolić.

Pročitajte i...  950 mališana dobiće od Grada novogodišnje paketiće

 

 

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=487238

24 okt 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up