DruštvoPoslednje VestiProkuplje

Održan humanitarni turnir

PROKUPLJE- Humanitarni turnir u fudbalu, košarci, odbojci za Danicu Petković koja boluje od cerebralne paralize za čije se lečenje prikuplja novac okupio je na sportskom igralištu prokupačke Gimnazije veliki broj učesnika koji su želeli da daju svoj doprinos. Rezultati turnira bili su u drugom planu, ali su svi sportisti na terenu dali svoj maksimum i takmičili su se punog srca, a  suparničkih timovima nije bilo, jer su svi imali  cilj da pomognu Danici.

Ovim putem, osim što ćemo prikupiti novac, učimo decu da treba pomoći onima koji su u nevolji. Organizujući i učestvujući na ovom humanitarnom turniru ali i u drugim akcijama ovog karaktera naši đaci su pokazali da su zreli i odgovorni članovi naše zajednice, i da stasavaju u dobre ljudi, istakla je direktor Gimnazije Dragana Kocić.

Organizatori turnira izrazili su zadovoljstvo brojem učesnika na turniru i činjenicom da je veliki broj srednjoškolaca dalo svoj doprinos ovoj humanitarnoj akciji.

Ovu ideju podržala je i profesor Maja Jovanović koordinator našeg Đačkog parlamenta, i tako smo krenuli da organizujemo ovaj humanitarni turnir, a sve u cilju da pomognemo našoj maloj sugrađanki i da joj omogućimo da dobije potrebne terapije kako bi imala kvalitetniji život, rekao je Veljko Savić predsednik Đačkog parlamenta Gimnazije.

Genetskom analizom Danici je potvrđena dijagnoza Joubert sindrom (genetski poremećaj u kom je područje mozga koje kontroliše balans i koordinaciju nerazvijeno). Uspostavljene su joj i dijagnoze cerebralna paraliza i epilepsija. Danica još uvek ne sedi, ne hoda, ne govori i neophodna su joj novčana sredstva za dalje lečenje, kao i za specijalističke preglede, dijagnostiku i putne troškove i smeštaj.

Svi koji žele svoju donaciju mogu da uplate SMS porukom sadržine 999 i pošalju na broj 3030 ili novčano na dinarski račun 160-6000000856584-21.

100% LikesVS
0% Dislikes
Pogledajte takođe
Close
Back to top button