U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Održan Memorijalni marš “Branko Avramović”

Autor 18 okt 2018

KURŠUMLIJA- U organizaciji Balkanske kozačke vojske, centar Jug i APKiM održan je Memorijalni marš „Branko Avramović“ od Dobrog Dola do Zagrađa.

Učesnici marša su se okupili kod crkve Svete Petke u Dobrom Dolu gde je održan pomen Branku Avramoviću.

Učesnici su pešačili od Dobrog Dola do rodne kuće Branka Avramovića u Zagrađu (4 km), gde je priređen prijem. Zatim su svi otišli do crkve „Sv. Trojice“ u Zagrađu gde je u organizaciji Vojske Srbije i kasarne Kuršumlija organizovan ručak za sve učesnike.
Učesnicima komemorativnog marša dodeljene su zahvalnice i dogovoreno je da memorijalni marš „Branko Avramović“ postane tradiocionalan i da se održi svake godine u isto vreme.
Na memorijalnom maršu „Branko Avramović“ učestvovalo 180 učesnika.
Porodica pokojnog Branka Avramovića se zahvaljuje svim učesnicima memorijanog marša a posebno Balkanskoj kozačkoj vojsci centar Jug i APKiM, Vojci Republike Srbije i komandantu kasarne „Kuršumlija“, Opštini Kuršumlija, Udruženju Ratnih veterana, Udruženju boraca, Gvozdenom puku „Igrište“, MUP-u, PS Kuršumlija, Hitnoj pomoći i Domu zdravlja iz Kuršumlije, Opštini, Crvenom krstu iz Niša, Fudbalskom klubu „Kaćuša“ iz Kuršumlije, guslarima, svim prijateljima, rodbini i meštanima sela Zagrađe i Dobri do.

Kratka biografija pokojnog Branka Avramovića:
Branko Avramović rođen 26.05.1960.godine u Kosaničkoj Rači, opština Kuršumlija.
Veći deo svog života sa porodicom živeo je i radio u Prištini koju je morao da napusti nakon rata 1999 godine gde se seli u Niš.
Učesnik je u ratu 1992-1994 kao pripadnik Srpske vojske Krajine, Vojske Republike Srpske, dobrovoljačkih jedinica, kao i 1998 na Kosovu u vojsci SR Jugoslavije, Kozački je pukovnik „Ataman“, aktivista, humanitarac, radio amater…
Ceo svoj život posvetio je porodici kao i očuvanju i negovanju tradicije i Srpskih običaja.
Preminuo je u 58-oj godini 01.01.2018.godine u Nišu.
Otac troje dece i petoro unučadi.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=86609

18 okt 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up