DruštvoPoslednje VestiProkuplje

Održan tradicionalni prolećni maskenbal PU „Neven“

PROKUPLJE- U okviru obeležavanja 24. maja Dana ustanove, Predškolska ustanova „Neven“ organizovala je tradicionalni prolećni maskenbal na kome su učestvovali predškolci iz svih prokupačkih vrtića, kao i iz osnovnih škola u gradu i na selu.

Na ovoj razdraganoj, šarenolikoj manifestaciji, uz mnogo dobre muzike, maštovitim kostimima i koreografijama, okupljenima na Trgu Topličkih junaka u centru Prokuplja, mališani su se prestavili zanimljivim scenskim nastupima, koje su vredno pripremali zajedno sa svojim vaspitačicama.

Nastupilo je oko 350 predškolaca u 15 krugova igara, od kojih su  u 13 učestvovali predškolci iz gradskih vrtića i u dva predškolci iz predškolskih odeljenja osnovnih škola, dok su se u devet nastupa publici predstavili i mališani iz predškolskih odeljenja u školama na seoskom području.

Ovo je ujedno  bio i najlepši način da se rastanemo od naših predškolaca koji jesenas polaze u prvi razred osnovne škole, kazala je direktor PU „Neven“ Vesna Jovanović.

Ona je izrazila zadovoljstvo onim što su deca pripremila za nastup u centru grada i istakla da je za maskenbal vladalo veliko interesovanje i mlađih grupa iz prokupačkih vrtića ali da je zbog ograničenog prostora na otvorenom u centru grada, morao da bude i ograničen broj učesnika, pa je tako odlučeno da se ovog puta publici predstave samo predškolci kao najstarija grupa koja napušta ustanovu.

Šareni kostimi vesela i nasmejana lica uz dobro osmišljene muzičke nastupe i koreografije i ovog, kao i mnogo puta do sada oplemenile su centar Prokuplja i uveselile stotine gledallaca koji su uživali u višečasovnom nastupu dece, koja su još jednom pokazala da su „radost i ukras sveta“.

100% LikesVS
0% Dislikes
Pogledajte takođe
Close
Back to top button