Smiley face
U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Održan tradicionalni turnir u šahu MOOSS u Kuršumliji

Autor 2 dec 2018

KURŠUMLIJA- Danas je održan drugi po redu turnir u šahu Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih  u Kuršumliji. Učestvovalo je 10 takmičara iz Kuršumlije, Blaca, Kragujevca i Beograda. Pobednik turnira je Mile Bjelanović iz Kragujevca. On je osvojio pehar i 5.000 dinara. Drugo mesto i 3.000 osvojio je Mirko Dimitrijević iz Beograda, inače, rodom iz Kuršumlije. Treći je bio  Slavoljub Kričak iz Blaca, njemu je pripalo  2.000 dinara.

Predsednik Udruženja MOSS Kuršumlija Zoran Radisavljević, čestitao je pobednicima i istakao da će se potruditi da  sledeće godine takmičenje bude na još višem nivou i uz veće nagrade.

-Pored takmičara iz Kuršumlije imali smo takmičare iz Beograda i Kragujevca, što znači da radimo na kvalitetu. Turnir održavamo danas i na ovaj način obeležavamo „Dan osoba sa invaliditetom“ koji se obeležava tokom sutrašnjeg dana. Novčane nagrade pobednicima biće uplaćene na njihove žiro račune, a danas su dobili diplome i zahvalnice i pobednici i učesnici, i pehar pobednik turnira. Naš cilj je da podignemo kvalitet ovog takmičenja i da radimo na prezentaciji naših aktivnosti u Udruženju. Savez slepih raspisao je konkurs za nagradu za najboljeg člana iz Uduženja, mi smo predložili našu članicu slepu Malinu Pavlović, koja je školu zavšila sa prosekom pet i kao đak generacije a sada je upisala političke nauke. Pošto je kraj godine, bliže se Novogodišnji i Božićni praznici a mi pripremamo paketiće za članove ili decu naših članova-Rekao je Topličkim vestima, Zoran Radisavljević, MOOSS Kuršumlija.

Ivica Blažić, kao dugogodišnji član i takmičar Šahovskog kluba“Kuršumlija, danas je na turniru angažovan kao sudija. On je naglasio da takmičenje dobija na kvalitetu, što potvrđuje dolazak gostiju sa strane i istakao je da se radi  o amaterima ali o vrlo jakim amaterskim takmičarima.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=88452

2 dec 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up