U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Održana prezentacija projekta „Državne i lokalne mere za bolji život romske zajednice“

Autor 15 avg 2019

PROKUPLJE- U Prokuplju je danas održana prezentacija projekta „Državne i lokalne mere za bolji život romske zajednice“, koji sprovodi UGR produkcija Roma Vorld iz Niša.

Kako je istakao predsednik ove organizacije, Turkijan Redžepi, projekat se finansira iz budžeta Vlade Srbije preko Kancelarije za ljudska i manjinska prava i sprovodi se u okviru projekta radi unapređenja i zaštite ljudskih i manjinskih prava u Srbiji.

-Projekat se sprovodi u Nišu, Prokuplju i Leskovcu, a njegov cilj je poboljšanje položaja romskog stanovništva. Prezentacijom želimo da pokažemo kako se u ovim lokalnim zajednicama sprovodi Akcioni plan za Rome, rekao je Redžepi.

Učesnike okruglog stola pozdravili su predstavnici romske zajednice u Prokuplju, Safet Sušica i Saša Ališanović, kao i koordinator „Romakted“ programa, Miladin Milosavljević, koji su ovom prilikom istakli da Grad Prokuplje ulaže veliki napor u cilju poboljšanja uslova za život Roma i da je u tom smislu do sada mnogo toga urađeno.

Pročitajte i...  Konkurs za izbor najuspešnije žene u poljoprivrednoj proizvodnji u 2020. godini

-Lokalnim akcionim planom sagledani su najvažniji problemi romske populacije koji se odnose na oblast obrazovanja i stanovanja. Lokalna samouprava podržala je mnoge projekte čijom realizacijom su znatno poboljšani uslovi za život Roma u Prokuplju. U naselju Carina izgrađena je kanalizaciona mreža, a radi se i na adaptaciji zgrade Doma kulture u ovom naselju, rekao je Ališanović.

U Prokuplju živi 3,7 odsto Roma i Romkinja, koji čine 10 odsto od ukupnog stanovništva.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=470459

15 avg 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up