U kategoriji Kultura, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Održana promocija knjige aforizama “Ukrtštene misli” Mikija Miljuša iz Kuršumlije

Autor 9 jun 2019

KURŠUMLIJA- U prepunoj sali opštine održana je promocija knjige aforizama „Ukrštene misli“ Mikija Miljuša, iz Kuršumlije.  Knjiga je dobila nagradu od književnih novina “Svitak” iz Požege, koju je Miljušu na promociji  uručio Milijan Despotović. Knjiga je objavljena kao izdanje ovdašnjeg Književnog kluba „Milutin Uskoković“.

Autor knjige Miki Miljuš naglašava za Topličke vesti da je knjiga pisana oko godinu i po dana. Motiv je bio da ne zaboravi svoja razmišljanja, da žive duže od jednog dana, ne baveći se kratkoročnim dnevno- političkim temama. Miljuš kaže da  i dalje piše aforizme ali  i knjigu priča. U Moskvi će biti izdata  „Antologija srpskog aforizma“u okviru koje će biti štampani i aforizmi Mikija Miljuša.

Pročitajte i...  Uličnu rasvetu dobiće Bumburek, Bićani i Rangina mala

-Svaki čovek ima svoju tajnu, i svako od nas ima svoj priču i pesmu  unutar sebe, a  neko svoja poetska razmišljanja zapiše i nastane knjiga. Knjiga ima pravi život kada se nađe u rukama čitaoca, kada se čita, kada živi. Da ima prostor i misao. Kao aforistička misao,  pesma, esej unutar čitaoca da  završi a ne da bude iskazana kao zaključak kao aksiom kao pravilo koje je neponovljivog značanja. Knjiga se zove „Ukrštene misli“, jer  aforizam se stvara kada se do nečega dođe što je smisleno. Dok druge književne forme iziskuju svakodnevni rad. Kada sam počeo sa pisanjem aforizama cilj mi nije bio da će sve zapisano da se pretvori u knjigu, kao što se dogodilo da je sve oblikovano u „Ukrštene misli“ a potom u promociju knjige- kazao je Miki Miljuš, koji je prvi Kuršumličanin koji je izdao knjigu aforizama i koja je nagrađena književnom nagradom.

Pročitajte i...  Završena rekonstrukcija objekta „Radost“: Nova kuhinja za svu decu i zaposlene

Aforizmi:

*Duže nas neće biti nego što nas je bilo zato neka život ima glavnu ulogu.

*Sirotinji je dovoljno siromaštva, bogatim nikada nije dovoljno bogatstva.

*O kiši razmišljaju pesnici i seljaci, ostali nose kišobrane.

* Daj ljudima koliko traže, tražiće još.

Na promociji govorili:  recezent Milijan Despotović,  književnik Radivoje Pantić, iz KK “Milutin Uskoković“ i Nebojša Gašić, direktor Biblioteke.

Foto: Mile Koprivica


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=467631

9 jun 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up