PolitikaPoslednje VestiProkuplje

Održana sednica Skupštine Grada Prokuplja

PROKUPLJE- Na 27. sednici Skupštine Grada Prokuplja donete su mnoge važne odluke koje će omogućiti normalno funkcionisanje grada, vezano pre svega za efikasnije i jeftinije obavljanje komunalnih usluga, kao i odluke koje se tiču rada drugih javnih preduzeća i ustanova.

Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović je povodom Odluke o izmeni Odluke o dodeljivanju isključivog prava za obavljanje delatnosti pružanja usluga na teritoriji grada, istakao da Grad Prokuplje na osnovu Statuta ima isključivo pravo da obavljanje komunalnih delatnosti poveri preduzeću čiji je osnivač ili privatnom preduzeću na osnovu posebnog koncesionog  ugovora, na određeni period.

-Nakon statusne promene izdvajanje uz osnivanje, kada su nastala dva preduzeća, „Gradski vodovod“ i JKP „Hameum“, poslove od opšteg interesa, kao što je vodosnabdevanje, održavanje kanalizacione mreže, upravljanje gradskim grobljem i druge delatnosti, obavljati ova preduzeća, dok su ostale delatnosti, čistoća, zelenilo i parking servis ponuđeni privatnom partneru na period od 15 godina, koji bi navedene usluge obavljao za 55 miliona dinara, ističe gradonačelnik Aranđelović i dodaje da je Grad Prokuplje za te usluge izdvajao pet puta više, oko 250 miliona dinara. Na taj način biće ostvarena znatna ušteda u budžetu grada, kao i efikasnije i kvalitetnije komunalne usluge.

Kako ističe, na narednoj sednici Skupštine Grada Prokuplja biće razmatrana i doneta odluka o rešavanju problema u ovom preduzeću, kao i mogućnost da se radnici odluče za neku od ponuđenih opcija, ali da se nerad više neće plaćati.

U nastavku sednice razmatran je Izveštaj o izvršenju budžeta za prvi šestomesečni period, koji pokazuje izvršenje budžeta Grada Prokuplja za taj period od 35 odsto.

Na sednici su usvojene izmene odluke o pijacama, javnom vodovodu, održavanju čistoće, o javnoj kanalizaciji i odvođenju otpadnih voda, o javnim parkiralištima, o održavanju javnih zelenih površina, koje su usklađene sa zakonom o komunalnim delatnostima i ugovora sa koncesionarem.

Usvojen je Statut Javnog komunalnog preduzeća „Hameum“, kao i Pravilnik o izmenama i dopunama o radu preduzeća. Odbornici su dali saglasnost na Usaglašen poseban program korišćenja subvencija iz budžeta Grada Prokuplja za JKP „Hameum”, kao i za JKP „Gradski vodovod“.

Takođe je razmatran i usvojen Izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti JP za urbanizam i uređenje grada Prokuplja.

U susret velikoj državnoj manifestaciji, obeležavanju 110. godišnjice Drugog pešadijskog puka „Knjaz Mihailo“, čuvenog Gvozdenog puka, koja će biti organizovana od 2. do 7. oktobra u Prokuplju, na današnjoj sednici je doneto Rešenje o imenovanju Organizacionog odbora za realizaciju svih planiranih aktivnosti.

I predstavnici prokupačkih ustanova kulture, Istorijskog arhiva, Kulturno-obrazovnog centra, Narodnog muzeja, Narodne biblioteke i Doma kulture, predstavili su odbornicima svoje programe rada, koji je Skupština usvojila.

Odluka o uspostavljanju sardanje između Grada Prokuplja i Opštine Bogatić takođe je dobila podršku gradske Skupštine, kao i predlog Odluke o utvrđivanju manjeg, odnosno većeg broja dece u vaspitnim grupama u Predškolskoj ustanovi „Neven“. Došlo je i do izmene u Školskom odboru Osnovne škole za obrazovanje odraslih.

22% LikesVS
78% Dislikes

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovu web lokaciju štiti Google reCAPTCHA - Politika privatnostii - Uslovi korišćenja zaštite


Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo posetioce Toplicke Vesti online portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Topličke Vesti online portala ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između posetioca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Topličkih Vesti online portala. Redakciji Topličkih Vesti se možete obratiti na: komentar@toplickevesti.com.

Back to top button