U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Održana “Ulica darivanja”

Autor 22 jula 2019

PROKUPLJE- U sklopu obeležavanja gradske slave Sveti Prokopije, u pešačkoj zoni, održana je tradicionalna manifestacija „Ulica darivanja“, na kojoj su mnogobrojni privrednici svoje proizvode poklanjali građanima Prokuplja.


Proizvode iz svog proizvodnog programa, građanima su poklanjali SZTR „Čutura“, poslastičarnice „Toplica“ i „Đavori“, Udruženje pčelara „Pčelica“, na čijem štandu su bili i savetodavci PSS, Podrum vina „Maletić“ iz Velike Plane, Industrija mesa „Biftek“ iz Niša, Kompanija Žitopek iz Niša, manifestaciju je pomogla i Predškolska ustanova „Neven“, dok su svoje radove predstavili korisnici Dnevnog boravka za decu i omladinu ometene u razvoju „Sunce“ iz Vodica i članovi Udruženja invalida rada iz Prokuplja.
Ovu jedinstvenu, petu po redu, manifestaciju, osim mnogobrojnih sugrađana, posetili su i vladika niški Arsenije, gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović i načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović sa saradnicima, kao i delegacija slovenačke opštine Kočevje, koja je pobratom našeg grada.
Vladika niški Arsenije i gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović razgledali su štand Dnevnog boravka „Sunce“, na kojem su korisnici izložili svoje crteže posvećene gradskoj slavi Sveti Prokopije.
-Velika čast, zadovoljstvo i podstrek za sve nas, predstavlja to što je vladika niški Arsenije posetio naš štand i na taj način pokazao veliko interesovanje za naš rad. Vladika Arsenije je pre nešto više od godinu dana bio u našoj ustanovi, gde smo ga upoznali sa svim aktivnostima koje se sprovode u Dnevnom boravku, izjavio je tehnički sekretar Udruženja obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti Topličkog upravnog okruga Dragoslav Petrović i dodao da su korisnici, zajedno sa stručnim saradnicima, uložili veliki trud, kako bi svojim izloženim radovima, građanima pokazali da su i oni sastavni deo društvene zajednice.

Pročitajte i...  Proslava Svatog Save u Gimnaziji Prokuplje


SZTR „Čutura“ građanima je poklonila nekoliko hiljada slanih i slatkih paketića iz svog proizvodnog programa.
Poslovni sekretar ove najveće trgovinske firme u Toplici, Aleksandra Stojković, izjavila je da je menadžmentu i zaposlenima u ovom preduzeću, čast što su i oni deo obeležavanja gradske slave.
-Biti učesnik slavskih svečanosti je čast i zadovoljstvo. Podelom poklona našim sugrađanima, mi na ovaj način svim građanima čestitamo gradsku slavu, izjavila je ona.
Menadžer maloprodaje u Industriji mesa „Biftek“, Gordana Miljković, ističe da oni, izlaganjem svojih proizvoda, koje su Prokupčani degustirali, daju svoj doprinos obeležavanju ovog velikog praznika.
Posebne simpatije, posetioci su pokazali prema deci u narodnim nošnjama, koja su Prokupčanima delila liciderska srca, medenjake sa amblemom grada Prokuplja i druge slatkiše.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=469611

22 jula 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Održana “Ulica darivanja””

  1. Toma C.

    Šta je sa gazdama “Rič-a”,oni jadni nemaju dovoljno,oskudacija svake godine.Sram ih bilo,bojkot!!!

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up