U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Održana zimska škola za poljoprivrednike

Autor 22 okt 2020

PROKUPLJE- Poljoprivredno stručna i savetodavna služba Prokuplja (PSSS) u protekla tri dana organizovala je zimsku školu za poljoprivrednike. Poljoprivrednici Prokuplja, Blaca i Žitorađe na ovim predavanjima upoznali su se novim tehnologijama u poljoprivrednoj proizvodnji u našoj zemlji.

Savetodavac u PSSS, Igor Petrović, izjavio je da su se poljoprivrednici na ovim trodnevnim predavanjima upoznali sa najnovijim tehnologijama koje se primenjuju u svim granama poljoprivrede.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, zimska škola održana je ranije u odnosu na prethodne godine. Na samim predavanjima, toplički poljoprivrednici su se upoznali sa merama agrarne politike Ministarstva poljoprivrede Srbije i lokalnih samouprava Topličkog okruga, kao i podsticajima koji se odnose na IPARD programe, rekao je Petrović.

Savetodavci Duška Petrović, Snežana Jović, Ivana Obradović, Magdalena Obradović, Marinko Jovičić, Igor Petrović, Radovan Bjelica i Milan Tošković govorili su o unapređenju kvaliteta mleka na poljoprivrednim gazdinstvima, zaštiti koštičavog voća, jesenjoj setvi, unapređenju proizvodnje i prerade grožđa, podsticajima za poljoprivrednike, prednostima udruživanja, važnosti analize zemljišta i drugim temama.

-Veliko interesovanje na predavanjima, pored ostalog, vladalo je za mere koje preduzimaju lokalne samouprave u svojim sredinama za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, kao i podsticaje koje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede opredeljuje za mlade koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom, izjavio je Petrović.

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=487168

22 okt 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions