Soko Banja

FAM

FAM

BlaceDruštvoKuršumlijaPoslednje VestiProkupljeŽitorađa

Održani „Dani Prokupca u gradu Svetoga Prokopija“

PROKUPLJE- Juče i danas u Prokuplju je održana dvodnevna manifestacija „Dani Prokupca u gradu Svetoga Prokopija“. Prvog dana, 10. maja, održana je panel diskusija o Prokupcu u Galeriji „Boža Ilić“. Govorili su otac Slobodan, Miloš Perović, ispred kompanije Rič, Milan Jovanović, ispred Festine lente, Aleksandar Milanović, ispred udruženja Jastreb epigenija, Milovan Stanković, predsednik Udruženja vinara Toplice, Đorđe Mitrović, pisac, Mihajlo Dimitrijević, ispred Udruženja Volimo Jastrebac i Žikica Jovanović, ispred Film kluba Prokuplje. Učesnici i prisutni su ukazali na potencijale Prokupca i dalje korake za razvoj cele Toplice.

Centralni događaj je bio danas u restoranu Despot gde su se predstavili svi vinari, destilerije, turistička gazdinstva i oslali privrednici koji se bave turizmom u Toplici. Manifestaciju su otvorili Aleksandar Milanović, Milovan Stanković i ovogodišnji promoter Đorđe Mitrović, čija je knjiga „Drvene lutke“ bila deo manifestacije, jer je on kroz knjigu ukazao na potencijale turizma Toplice uz Prokupac koji nas spaja.
Prisutni su pokazali veliko interesovanje i zadovoljstvo zbog ovog jubilarnog 5. događaja u Prokuplju i ukazali su da bi ova manifestacija trebala da se proširi sa učesnicima iz cele Srbije, a ne samo lokalnim učesnicima.
1
0
Soko Banja

Povezano

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button