U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Održani Sretenjski susreti pesnika

Autor 14 feb 2020

PROKUPLJE- Na ovogodišnjim, 15. po redu, Sretenjskim susretima pesnika u Prokuplju, učešće je uzelo 37 pesnika u takmičarskom delu programa i 6 prokupačkih pesnika u revijalnom delu.

Pesnicima iz Niša, Leskovca, Beograda i drugih gradova Srbije predstavili su se prokupački pesnici – Milivoje Krstić, Zorica Ivanović, Zorica Perović Prentić, Marija Aranđelović Rombis, članovi Književne omladine Prokuplja Nađa Krgović i Mirjana Ranđelović, a posebnu pažnju publike, dobili su Sabah Al-Zubeidi iz Književnog kluba „Mesopotamija“ iz Beograda i Dejan Ristić iz Leskovca koji su po sopstvenoj želji nastupili u revijalnom delu večeri.

Sabah- Al Zubeidi

Na samom početku programa predstavio se hor „Biseri“ iz Žitorađe, a zatim se gostima obratio organizator književnog programa u Domu kulture Saša Milovanović, koji se zahvalio svim učesnicima i gostima. Maša Spasić ispred Književne omladine Prokuplja , vodila je publiku kroz susrete.

Pročitajte i...  Karatisti se vratili treninzima

Najupečatljiviji trenutak bio je kada se na sceni predstavio Sabah Al- Zubeidi, koji živi u Americi, ali u Beogradu vodi Književni klub „Mesopotamija“ i sa ponosom to ističe. On je Saši Milovanoviću uručio medalju u znak zahvalnosti što je pozvan u Prokuplje.

Sabah al Zubeidi i Saša Milovanović

Žiri u sastavu – Miljana Petrović, Miloje Dončić i Ljubiša Krasić koji se sa ljubavlju bave književnošću doneli su odluku da Sretenjsko odličje ponese u svoj grad Zoran Đurić iz Kruševca za pesmu „ Nekoliko trenutaka pre“ , a Sretenjsku povelju Andrija T. Radomirović iz Paraćina za pesmu „Nedelje posne i nedelje bele“.

Pojedinačne pohvale dobile su Tatjana Đurić iz Kruševca i Mira Đermanović iz Leskovca.

Pročitajte i...  Kuršumlija pobedila Covid-19

Zahvalnice i po jedan broj časopisa „TOK“ dobili su svi književni klubovi koji su uzeli učešće.

 

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=477768

14 feb 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up