U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Održano guslarsko veče u čast Svetom Savi

Autor 27 jan 2020

PROKUPLJE- U čast Svetom Savi, prvom srpskom arhiepiskopu i prosvetitelju, pevali su i članovi guslarskih društava, koji su nastupili u Prokuplju, na šestoj po redu guslarskoj večeri.
Druženje guslara organizovao je Narodni muzej Toplice, Grad Prokuplje i Guslarsko društvo “Toplički Gvozdeni puk“, povodom obeležavanja Savindana, dve godine postojanja Guslarskog društva, ali i u znak podrške odbrani srpskih svetinja u Crnoj Gori.

Brojnu publiku i goste, pozdravio je direktor prokupačkog Muzeja i član Guslarskog društva Darko Žarić, koji je izrazio zadovoljstvo zbog dosadašnjih uspeha u radu ovog Društva.
-Drago mi je što večeras imamo veliki broj posetilaca i gostiju i što ih je sve okupila ljubav prema epskoj i lirskoj poeziji, ispevanoj guslama. Guslarsko društvo “Toplički Gvozdeni puk“, održalo je do sada šest koncerata, i izdalo CD posvećen junaku Gvozdenog puka, Blagoju Krušiću, rekao je Žarić.

Pročitajte i...  Saniran veliki kvar na vodovodu

Druženje guslara bilo je prilika da se okupe svi poštovaoci srpske istorije i tradicije, među kojima su i članovi Udruženja Gvozdeni puk iz Igrišta. Ovom prilikom, predsednik ovog Udruženja, Života Jevremović, uručio je zahvalnicu članu Gradskog veća za kulturu, Milici Erić, za doprinos u podizanju prvog spomenika proslavljenom Gvozdenom puku.
-Nisam očekivala zahvalnost, jer kada nešto radite iz ljubavi, ne očekujete zahvalnost. Drago mi je što sam učestvovala u izgradnji spomenika našim junacima, koji će budućim pokolenjima ostati kao večno sećanje na junaštvo srpskog naroda u borbi za slobodu, kazala je većnica Milica Erić.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=477027

27 jan 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up