U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Održano predavanje za pčelare

Autor 1 dec 2019

BLACE- Dve veoma važne teme okupile su pčelare topličkog kraja na predavanju u Blacu koje je organizovalo Udruženje pčelara Blace.

Predavači su bili Slobodan Jevtić, profesionalni pčelar iz Kostolca, koji je govorio na temu: Problemi ovogodisnje tople jeseni i zimovanje pčela, dok je inžinjer master informacionih tehnologija, Nikola Jovanović, govorio na temu: SMS pčelarske vage.

Predavanje je bilo veoma posećeno i korisno za pčelare koji su imali priliku da čuju nešto više o trenutnoj situaciji u pčelarstvu i nestajanju pčela, klimatskim uslovima koji su prouzrokovali nedostatak hrane kao i o tome šta treba trenutno raditi sa pčelama, saznajemo od Slobodana Jevtića, profesionalnog pčelara iz Kostolca, koji je napomenuo da je pred pčelarima mnogo teška zima.

Pročitajte i...  Žena hrabrost koja je „primila svu lepotu života u koju je uvila svoju ranjivost“

Master inžinjer informacionih tehnologija Nikola Jovanović prisutne pčelare upoznao je o prednostima SMS vage kao inovacionog uređaja koji se koristi u pčelarstvu a koja ima za cilj merenje prinosa meda.

-SMS vaga pčelarima omogućava da i u lošim vremenskim uslovima pronađu mesto sa najboljom pčelinjom pašom tako da nemaju gubitke prilikom unosa meda, saznajemo od Jovanovića.

U Udruženju pčelara Blace ističu da će ovo udruženje i dalje raditi na tome da pčelari ovog kraja dobiju što adekvatnije informacije kroz ovakav vid predavanja.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=474982

1 dec 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up