U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Opština Blace danas slavi gradsku i hramovsku slavu Veliku Gospojinu

Autor 28 avg 2019

U hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Blacu jutros je služena liturgija a potom je obavljen čin sečenja slavskog kolača. Velika Gospojina praznike je koji se  u Blacu obeležava kao hramovna i gradska slava.

BLACE- Opština Blace danas slavi gradsku i hramovsku slavu Veliku Gospojinu. Komisija za nagrade Opštine Blace povodom opštinske slave donela je Odluku o nagradi „Velika Gospojina” za 2019. godinu koja se ove godine dodeljuje docentu doktoru ekonomskih nauka g-đi Milenki – Mili Jezdimirović iz Beograda.

Danas je u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, od 8 sati služena   liturgija i obavljen je obred rezanja slavskog kolača povodom praznika a liturgiji je  prisustvovao i predsednik opštine Blace Milan Ćurčić sa saradnicima.  Organizaciju proslave ovogodišnje hramovske slave pomogla je Opština Blace.

Pročitajte i...  Žitorađa primer dobre prakse: Država subvencioniše 90% troškova za elektrifikaciju polja i individualne priključke u Samarinovcu

Crkva u Blacu ikonom presvete Bogorodice danas je darivala privrednika iz Blaca Dragana Pavlovića koji je blačkom hramu donirao popločavanje crkvenog dvorišta.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=471062

28 avg 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up