U kategoriji Blace, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Opština Blace dobila ekspertsku podršku za izradu Plana razvoja opštine

Autor 22 jan 2021

BLACE- Opština Blace odabrana je da u okviru projekta „Javne i privatne finansije za razvoj – obezbeđivanje održivih lokalnih zajednica unapređivanjem planiranja lokalnog razvoja u Republici Srbiji“, dobije podršku u izradi Plana razvoja za naredni planski period. Ekspertsku podršku izradi Plana razvoja opštine Blace u okviru ovog projekta pružiće Stalna konferencija gradova i opština sa kojom je Opština Blace potpisala Sporazum o saradnji.

Podršku izradi Plana razvoja pružaju i eksperti Regionalne razvojne agencije „JUG“ na osnovu prethodne saradnje sa lokalnom samoupravom.

Projekat „Javne i privatne finansije za razvoj – obezbeđivanje održivih lokalnih zajednica unapređivanjem planiranja lokalnog razvoja u Republici Srbiji“,  predstavlja drugu fazu programa lokalnog razvoja u Srbiji koji se bavi primenom koordinacije javnih politika u JLS u skladu sa Zakonom o planskom sistemu, a koji se finansira iz bespovratnih sredstava slovačke razvojne pomoći (Slovakia Aid), a sprovodi posredstvom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP), pri čemu je SKGO implementacioni partner.

Predsednik Opštine Blace Ivan Burgić izjavio je da Opština Blace dobija ekspertsku podršku renomiranih organizacija i stručnjaka za ovu oblast i da ona predstavlja dokaz da se Opština Blace bavi planiranjem razvoja na stručan i temeljan način.

 

Plan razvoja je dugoročni dokument razvojnog planiranja za period od najmanje sedam godina i predstavlja dokument najšireg obuhvata i značaja za jedinicu lokalne samouprave.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=490628

22 jan 2021. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Opština Blace dobila ekspertsku podršku za izradu Plana razvoja opštine”

  1. Anonimous

    Vidite vi malo ove privatnike koji „podmazuju“ ključne igrače/investitore da ne dođu u Blace da otvaraju pogone. Mada i tu ima leka – šalju autobuse za radnike

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions